Рецепт Картопля фрі без масла фото

Картопля фрі без масла
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі, Картопля
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю
Гарніри

Хочете приготувати хрусткий, ароматний і дуже смачний картопля фрі без масла в домашніх умовах? Тоді зверніть увагу на цей простий рецепт, який вас обов'язково здивує.

Рецепт приготування картоплі фрі без масла досить простий. Якщо вам здається, що приготувати хрустку картопельку можна тільки у великій кількості рослинного масла, вживання якого багато хто намагається скоротити, тоді ви просто не зустрічали ще цей рецепт.

  • Картопля - 5-7 штук
  • Яйця - 2 штуки (знадобляться тільки білки)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Спеції за смаком - 1 щіпка
картопля фрі без масла - фото крок 1
1. Для початку необхідно вимити, очистити картоплю і нарізати його правильними брусочками. Від форми багато в чому залежить смак страви, так як саме тонкі й довгі брусочки швидко пропікаються, залишаючись м'якими всередині і хрусткими зовні.
картопля фрі без масла - фото крок 2
2. Рецепт приготування картоплі фрі без масла таїть в собі тільки один, але дуже цікавий секрет - це яєчний білок. Для 5-7 середній картоплин знадобиться 2 білка, які потрібно акуратно відокремити від жовтків і збити до появи пухирців і піни.
картопля фрі без масла - фото крок 3
3. У вже збиті білки необхідно додати дрібку солі, а також улюблені спеції. Відмінним варіантом стануть вже готові набори для картоплі. В даному випадку використовується перець чорний і паприка.
картопля фрі без масла - фото крок 4
4. Картопля невеликими порціями викладати в білки і ретельно (але акуратно) перемішувати, щоб кожен брусочок був з усіх боків покритий.
картопля фрі без масла - фото крок 5
5. У форму для випічки або на деко викласти лист пергаменту. Розкласти картопля так, щоб брусочки не торкалися одне одного. При бажанні доповнити це простий рецепт картоплі фрі без масла можна пропущеним через прес часником. Розігріти духовку і відправити туди деко на 8-9 хвилин.
картопля фрі без масла - фото крок 6
6. Потім пергамент можна прибрати і довести картоплю до апетитної скориночки. Потім трохи остудити і можна подавати до столу з соусом, салатом або основною стравою.

Схожі рецепти