Домашній картопля фрі
(покроковий рецепт з фото)
Саморобний картопля фрі ніколи не буде схожий на покупний, проте, це зовсім не означає, що його не варто готувати. Отже, приступаємо до смачному рецептом, як приготувати домашній картопля фрі.
Ви можете використовувати будь-які спеції за смаком, а також сир. Готову картоплю краще подавати теплим з томатним соусом. Вам потрібно правильно нарізати картоплю, що займе багато часу, а далі справа за малим - тільки випічка його в духовці. Така закуска припаде до смаку дорослим і дітям.
- Картопля - 900-1000 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Копчена паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль, мелений перець - За смаком
1. Гарненько вимийте картопля, можна не очищати від шкірки. Гострим ножем розрізати кожен навпіл, потім переверніть зрізом вниз і наріжте тонкими скибочками.
2. Утворені скибочки наріжте плоскими.
3. Два дека застеліть фольгою і полийте декількома краплями рослинного масла. Викладіть картоплю в один шар на кожен. Полийте картопля рослинним маслом, розділіть між ними спеції і сіль.
4. Запікайте картопля в розігрітій до 200 градусів духовці близько 45 хвилин, дістаючи і помішуючи його кожні 15 хвилин.
5. Перекладіть картопля з дека і подавайте його з соусом.