Рецепт Kartofchin фото

Kartofchin
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Kartofchin - це осетинський пиріг, рецепт якого налічує багато століть, при цьому у кожної господині він свій, але незмінно одне, начинка повинна бути з картоплi і м'якого сиру.

Опис приготування:

Приготувати Картофчін дуже просто, дотримуйтесь покрокової інструкції, враховуйте поради та рекомендації. Беріть будь-який м'який сир, можна додавати плавлений або копчений, з копченим сиром смак буде особливо пікантним.

  • Борошно пшеничне - 500-530 грам
  • Молоко - 135-150 грам
  • Вода - 135 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 7 грам (свіжі, пресовані)
  • Вершкове масло - 65 грам
  • Картопля - 500 грам
  • М'який сир - 150 грам (або бринза)
  • Чорний мелений перець - 2-3 грам
Kartofchin - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
Kartofchin - фото крок 2
У миску для замішування тіста просійте борошно, розкришите дріжджі, додайте сіль.
Kartofchin - фото крок 3
Закип'ятіть воду, влийте в неї молоко, додайте одну столову ложку рослинної олії, охолодіть до температури 40 градусів.
Kartofchin - фото крок 4
Влийте рідина в борошняну суміш, замісіть тісто, потім змастіть тісто столовою ложкою рослинного масла, накрийте серветкою або харчовою плівкою і залиште для бродіння на 40-50 хвилин. Зробіть обминку, після чого залиште ще на 20-30 хвилин. В цей час відваріть картоплю.
Kartofchin - фото крок 5
Готове до роботи тісто має збільшитися мінімум в півтора рази, розділіть його на три рівні частини.
Kartofchin - фото крок 6
Розімніть картоплю в пюре, натріть на тертці або розімніть вилкою м'який сир, поперчіть.
Kartofchin - фото крок 7
Тісто розтягніть руками, викладіть начинку.
Kartofchin - фото крок 8
Зберіть кінці тесту в вузлик.
Kartofchin - фото крок 9
Обережно розімніть в коржик, намагаючись не пошкодити тісто. Качалку застосовувати не слід, все робиться руками. Щоб коржик не пузир при випічці, наколи виделкою або зробіть по центру невелика отвір.
Kartofchin - фото крок 10
Випікайте корж в духовці 15-20 хвилин при температурі 220-240 градусів. Готову корж рясно змастіть вершковим маслом.
Kartofchin - фото крок 11
Викладіть пироги один на одного, промащуючи кожен шар вершковим маслом.
Kartofchin - фото крок 12
Подають Картофчін розрізавши всі три шари одночасно.

Схожі рецепти