Kartofchin
(покроковий рецепт з фото)
Kartofchin - це осетинський пиріг, рецепт якого налічує багато століть, при цьому у кожної господині він свій, але незмінно одне, начинка повинна бути з картоплi і м'якого сиру.
Приготувати Картофчін дуже просто, дотримуйтесь покрокової інструкції, враховуйте поради та рекомендації. Беріть будь-який м'який сир, можна додавати плавлений або копчений, з копченим сиром смак буде особливо пікантним.
- Борошно пшеничне - 500-530 грам
- Молоко - 135-150 грам
- Вода - 135 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 7 грам (свіжі, пресовані)
- Вершкове масло - 65 грам
- Картопля - 500 грам
- М'який сир - 150 грам (або бринза)
- Чорний мелений перець - 2-3 грам
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста просійте борошно, розкришите дріжджі, додайте сіль.
Закип'ятіть воду, влийте в неї молоко, додайте одну столову ложку рослинної олії, охолодіть до температури 40 градусів.
Влийте рідина в борошняну суміш, замісіть тісто, потім змастіть тісто столовою ложкою рослинного масла, накрийте серветкою або харчовою плівкою і залиште для бродіння на 40-50 хвилин. Зробіть обминку, після чого залиште ще на 20-30 хвилин. В цей час відваріть картоплю.
Готове до роботи тісто має збільшитися мінімум в півтора рази, розділіть його на три рівні частини.
Розімніть картоплю в пюре, натріть на тертці або розімніть вилкою м'який сир, поперчіть.
Тісто розтягніть руками, викладіть начинку.
Зберіть кінці тесту в вузлик.
Обережно розімніть в коржик, намагаючись не пошкодити тісто. Качалку застосовувати не слід, все робиться руками. Щоб коржик не пузир при випічці, наколи виделкою або зробіть по центру невелика отвір.
Випікайте корж в духовці 15-20 хвилин при температурі 220-240 градусів. Готову корж рясно змастіть вершковим маслом.
Викладіть пироги один на одного, промащуючи кожен шар вершковим маслом.
Подають Картофчін розрізавши всі три шари одночасно.