Рецепт Карельський торт фото

Карельський торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Журавлина
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Торти

Карельський торт мав популярність близько 30 років назад. Він був не такий поширений як "наполеон" или "медовик", але багато господинь його готували і любили за простоту і смак.

Приготування торта не займе багато часу, головне йому дати просочитися. Слід зазначити про цукор, вказану кількість на мій смак. Ви ж можете в начинку і крем додати або зменшити. Для мене найкращим смаком здалося, коли сметана трохи солодше начинки.

  • Журавлина - 220 грам (можна навпіл з червоною смородиною)
  • Крем 20% - 2 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 1, 5 склянки - в вершках)
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1, 5 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 0, 5 склянки - в вершках, 0, 5 склянки - в начинку)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно пшеничне - 1, 5 - 1, 75 склянки
  • Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
карельський торт - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Якщо ягоди заморожені, необхідно розморозити і максимально злийте рідину.
карельський торт - фото крок 2
Змішайте в мисці 0, 5 склянки сметани, яйце, сіль, 0, 5 склянки цукру.
карельський торт - фото крок 3
Додайте борошно, розпушувач і замісити тісто. Борошно додавайте частинами.
карельський торт - фото крок 4
Замісити м'яке тісто. Легка липкість допускається.
карельський торт - фото крок 5
Розділити тісто 7 частин. В середньому вага однієї частини 70 грам.
карельський торт - фото крок 6
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Розкачайте коржі. Розмір коржа орієнтовно 18-20 см.
карельський торт - фото крок 7
Перекладіть заготовку на деко (змастіть деко або покладіть пергамент), проткніть виделкою в декількох місцях і випікайте протягом 4 хвилин до злегка рум'яного кольору.
карельський торт - фото крок 8
Випікаючи всі сім коржів, ображати краю якщо це необхідно. Помістіть інший інше, прикрийте рушником і остудіть.
карельський торт - фото крок 9
Зробіть начинку. Ягоди з цукром (0, 5 склянки) пробийте в блендері, до однорідного стану.
карельський торт - фото крок 10
Зробіть крем. 1, 5 склянки сметани змішайте з 0, 5 склянки цукру.
карельський торт - фото крок 11
Зберіть торт. Візьміть велике блюдо, викладіть корж і зверху змастіть сметанним кремом.
карельський торт - фото крок 12
Покладіть другий корж, змастіть ягідної начинкою. Повторіть шар, чергуючи крем з начинкою. Не економте, Усе, що стікає з торта, розподіліть на верхньому коржі, в хаотичному порядку.
карельський торт - фото крок 13
Торту дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин, після приберіть в холодильник, мінімум на 4 годину, в ідеалі на 8 годин.
карельський торт - фото крок 14
Торт готовий! Приємного чаювання!

Схожі рецепти