Карельський торт
(покроковий рецепт з фото)
Карельський торт мав популярність близько 30 років назад. Він був не такий поширений як "наполеон" или "медовик", але багато господинь його готували і любили за простоту і смак.
Приготування торта не займе багато часу, головне йому дати просочитися. Слід зазначити про цукор, вказану кількість на мій смак. Ви ж можете в начинку і крем додати або зменшити. Для мене найкращим смаком здалося, коли сметана трохи солодше начинки.
- Журавлина - 220 грам (можна навпіл з червоною смородиною)
- Крем 20% - 2 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 1, 5 склянки - в вершках)
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1, 5 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 0, 5 склянки - в вершках, 0, 5 склянки - в начинку)
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 1, 5 - 1, 75 склянки
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Якщо ягоди заморожені, необхідно розморозити і максимально злийте рідину.
Змішайте в мисці 0, 5 склянки сметани, яйце, сіль, 0, 5 склянки цукру.
Додайте борошно, розпушувач і замісити тісто. Борошно додавайте частинами.
Замісити м'яке тісто. Легка липкість допускається.
Розділити тісто 7 частин. В середньому вага однієї частини 70 грам.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Розкачайте коржі. Розмір коржа орієнтовно 18-20 см.
Розкачайте коржі. Розмір коржа орієнтовно 18-20 см.
Перекладіть заготовку на деко (змастіть деко або покладіть пергамент), проткніть виделкою в декількох місцях і випікайте протягом 4 хвилин до злегка рум'яного кольору.
Випікаючи всі сім коржів, ображати краю якщо це необхідно. Помістіть інший інше, прикрийте рушником і остудіть.
Зробіть начинку. Ягоди з цукром (0, 5 склянки) пробийте в блендері, до однорідного стану.
Зробіть крем. 1, 5 склянки сметани змішайте з 0, 5 склянки цукру.
Зберіть торт. Візьміть велике блюдо, викладіть корж і зверху змастіть сметанним кремом.
Покладіть другий корж, змастіть ягідної начинкою. Повторіть шар, чергуючи крем з начинкою. Не економте, Усе, що стікає з торта, розподіліть на верхньому коржі, в хаотичному порядку.
Торту дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин, після приберіть в холодильник, мінімум на 4 годину, в ідеалі на 8 годин.
Торт готовий! Приємного чаювання!