Рецепт Карельський торт фото

Карельський торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Журавлина
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 8 г. 32 хв.

Карельський торт мав популярність близько 30 років назад. Він був не такий поширений як"Наполеон" или "медовик", але багато господинь його готували і любили за простоту і смак.

Опис приготування:

Приготування торта не займе багато часу, головне йому дати просочитися. Слід зазначити про цукор, вказану кількість на мій смак. Ви ж можете в начинку і крем додати або зменшити. Для мене найкращим смаком здалося, коли сметана трохи солодше начинки.

  • Журавлина - 220 грам (можна навпіл з червоною смородиною)
  • Крем 20% - 2 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 1, 5 склянки - в вершках)
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1, 5 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 0, 5 склянки - в вершках, 0, 5 склянки - в начинку)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно пшеничне - 1, 5 - 1, 75 склянки
  • Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
карельський торт - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Якщо ягоди заморожені, необхідно розморозити і максимально злийте рідину.
карельський торт - фото крок 2
Змішайте в мисці 0, 5 склянки сметани, яйце, сіль, 0, 5 склянки цукру.
карельський торт - фото крок 3
Додайте борошно, розпушувач і замісити тісто. Борошно додавайте частинами.
карельський торт - фото крок 4
Замісити м'яке тісто. Легка липкість допускається.
карельський торт - фото крок 5
Розділити тісто 7 частин. В середньому вага однієї частини 70 грам.
карельський торт - фото крок 6
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Розкачайте коржі. Розмір коржа орієнтовно 18-20 см.
карельський торт - фото крок 7
Перекладіть заготовку на деко (змастіть деко або покладіть пергамент), проткніть виделкою в декількох місцях і випікайте протягом 4 хвилин до злегка рум'яного кольору.
карельський торт - фото крок 8
Випікаючи всі сім коржів, ображати краю якщо це необхідно. Помістіть інший інше, прикрийте рушником і остудіть.
карельський торт - фото крок 9
Зробіть начинку. Ягоди з цукром (0, 5 склянки) пробийте в блендері, до однорідного стану.
карельський торт - фото крок 10
Зробіть крем. 1, 5 склянки сметани змішайте з 0, 5 склянки цукру.
карельський торт - фото крок 11
Зберіть торт. Візьміть велике блюдо, викладіть корж і зверху змастіть сметанним кремом.
карельський торт - фото крок 12
Покладіть другий корж, змастіть ягідної начинкою. Повторіть шар, чергуючи крем з начинкою. Не економте, Усе, що стікає з торта, розподіліть на верхньому коржі, в хаотичному порядку.
карельський торт - фото крок 13
Торту дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин, після приберіть в холодильник, мінімум на 4 годину, в ідеалі на 8 годин.
карельський торт - фото крок 14
Торт готовий! Приємного чаювання!

Схожі рецепти