Капуста для 12 годин
(покроковий рецепт з фото)
Проста і швидка закуска з капусти для буднів або свят. Капуста за цим рецептом виходить дуже смачна і готова до вживання вже через 12 годин.
Зберігати готову капусту можна в холодильнику до місяця, але як правило вона не затримується і довше одного тижня, так як з'їдається дуже швидко. Приготувати капусту за 12 годин зможе кожен, нічого складного і нового в цьому рецепті немає. Дуже звичайно радує і те, що готувати цю закуску можна круглий рік, беріть на замітку! Добова маринована капуста хороша як сама по собі, так і як доповнення до основних страв. Кількість і склад спецій, так само як і співвідношення води і оцту, а так само солі і цукру можете сміливо варіювати на свій смак.
- Капуста - 1 штука (велика)
- Морква - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет столовий - 150 мілілітрів
- Вода - 1 літр
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 2-3 штук
- Чорний перець - За смаком (горошок)
Підготуйте всі інгредієнти.
Нашинкуйтекапусту.
Додайте терту на крупній тертці моркву.
Часник наріжте кубиками або соломкою.
Доведіть до кипіння воду. Додайте в воду сіль, цукор, олія, оцет, лавровий лист, гвоздику і перець горошком.
Залийте овочі гарячим маринадом і добре перемішайте.
Перекладіть капусту разом з маринадом в банку і накрийте кришкою. Як правило з цієї кількості виходить одна 3-х літрова банка. Дайте повністю охолонути, а потім відправте капусту в холодильник. За цим рецептом капусту можна їсти відразу ж після охолодження, але найсмачніше вона буде через 12 годин, коли повністю промаринуется.
Смачного!