Рецепт Капуста для 12 годин фото

Капуста для 12 годин
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Проста і швидка закуска з капусти для буднів або свят. Капуста за цим рецептом виходить дуже смачна і готова до вживання вже через 12 годин.

Зберігати готову капусту можна в холодильнику до місяця, але як правило вона не затримується і довше одного тижня, так як з'їдається дуже швидко. Приготувати капусту за 12 годин зможе кожен, нічого складного і нового в цьому рецепті немає. Дуже звичайно радує і те, що готувати цю закуску можна круглий рік, беріть на замітку! Добова маринована капуста хороша як сама по собі, так і як доповнення до основних страв. Кількість і склад спецій, так само як і співвідношення води і оцту, а так само солі і цукру можете сміливо варіювати на свій смак.

  • Капуста - 1 штука (велика)
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет столовий - 150 мілілітрів
  • Вода - 1 літр
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика - 2-3 штук
  • Чорний перець - За смаком (горошок)
капуста для 12 годин - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
капуста для 12 годин - фото крок 2
Нашинкуйтекапусту.
капуста для 12 годин - фото крок 3
Додайте терту на крупній тертці моркву.
капуста для 12 годин - фото крок 4
Часник наріжте кубиками або соломкою.
капуста для 12 годин - фото крок 5
Доведіть до кипіння воду. Додайте в воду сіль, цукор, олія, оцет, лавровий лист, гвоздику і перець горошком.
капуста для 12 годин - фото крок 6
Залийте овочі гарячим маринадом і добре перемішайте.
капуста для 12 годин - фото крок 7
Перекладіть капусту разом з маринадом в банку і накрийте кришкою. Як правило з цієї кількості виходить одна 3-х літрова банка. Дайте повністю охолонути, а потім відправте капусту в холодильник. За цим рецептом капусту можна їсти відразу ж після охолодження, але найсмачніше вона буде через 12 годин, коли повністю промаринуется.
капуста для 12 годин - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти