Рецепт Калина на зиму фото

Калина на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Калина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Вагітним і годуючим
Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки
Кількість порцій: 15
Час приготування: 30 хв.

Калина - надзвичайно корисна ягода, особливо при простудних захворюваннях. Самий хороший спосіб її заготівлі на зиму - протерти з цукром, не піддаючи термічній обробці.

Опис приготування:

Калина містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Саме тому вона добре зміцнюємо імунітет, а також знижує рівень холестерину в крові. У склянку з гарячою водою додайте дві- три чайні ложки калини з цукром, перемішайте і пийте на здоров'я.

  • Калина - 400 грам
  • Цукор - 400 грам
калина на зиму - фото крок 1
Ягоди калини добре помийте. Викладіть в друшляк і дайте стекти воді.
калина на зиму - фото крок 2
Ягоди зніміть з гілочок і викладіть в миску. Видаліть пошкоджені і підгнилі ягоди.
калина на зиму - фото крок 3
Зважте ягоди калини, щоб визначити чистий вага без гілочок.
калина на зиму - фото крок 4
Розімніть ягоди до виділення соку.
калина на зиму - фото крок 5
Всипте в ягідне пюре 2/3 норми цукру.
калина на зиму - фото крок 6
Перемішайте протерту калину з цукром і залиште на 20 хвилин до повного розчинення цукру.
калина на зиму - фото крок 7
Наповніть чисті банки протертою калиною з цукром, відступаючи від горлечка на 2 см. Зверху насипте решту норму цукру і закрийте кришкою.
калина на зиму - фото крок 8
Зберігайте калину з цукром в холодильнику.

Схожі рецепти