Калина на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Калина - надзвичайно корисна ягода, особливо при простудних захворюваннях. Самий хороший спосіб її заготівлі на зиму - протерти з цукром, не піддаючи термічній обробці.
Калина містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Саме тому вона добре зміцнюємо імунітет, а також знижує рівень холестерину в крові. У склянку з гарячою водою додайте дві- три чайні ложки калини з цукром, перемішайте і пийте на здоров'я.
- Калина - 400 грам
- Цукор - 400 грам
Ягоди калини добре помийте. Викладіть в друшляк і дайте стекти воді.
Ягоди зніміть з гілочок і викладіть в миску. Видаліть пошкоджені і підгнилі ягоди.
Зважте ягоди калини, щоб визначити чистий вага без гілочок.
Розімніть ягоди до виділення соку.
Всипте в ягідне пюре 2/3 норми цукру.
Перемішайте протерту калину з цукром і залиште на 20 хвилин до повного розчинення цукру.
Наповніть чисті банки протертою калиною з цукром, відступаючи від горлечка на 2 см. Зверху насипте решту норму цукру і закрийте кришкою.
Зберігайте калину з цукром в холодильнику.