Рецепт Kadaif фото

Kadaif
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто, Тісто філо
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Солодке, Десерти

kadaif - це турецька солодкість. Своїм корінням вона сягає в далеке минуле. Колись цей десерт могли собі дозволити тільки дружини султана. Зараз же варіацій кадаіфа безліч.

Кадаіф готується з прісного тіста, у вигляді найтоншої вермішелі. Тому необхідно нарізати тісто якомога тонше і як слід "розпушити" . Сир розподіліть якомога рівніше, так як великі грудочки ламають десерт. Важливо врахувати момент охолодження. Смак десерту розкривається саме в холодному вигляді.

  • Тісто філо - 400 грам
  • Сир Рікотта - 250 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 1 Склянка(200 грам)
  • Вода - 1 Склянка
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
kadaif - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Тісто
Необхідно розморозити.
kadaif - фото крок 2
Тісто філо наріжте тонкою "локшиною" .
kadaif - фото крок 3
Розтопити вершкове масло і залийте нарізане тісто. Ретельно перемішайте, щоб масло просочило все тісто.
kadaif - фото крок 4
Візьміть форму або сковороду з бортиками (діаметр 20-22 см.), змастіть маслом і викладіть 1/2 частина тесту. Злегка притисніть.
kadaif - фото крок 5
Зверху розподіліть рівномірно сир.
kadaif - фото крок 6
Закрийте що залишилася частиною тіста і злегка притисніть. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте кадаіф випікатися на 40-45 хвилин, до рум'яного кольору. При використанні духовки з конвекцією, час випічки 35 хвилин.
kadaif - фото крок 7
Поки печеться кадаіф, зваріть сироп.
Змішайте цукор, воду і лимонний сік. Проваріть на середньому вогні після закипання 5 хвилин і прохолодний.
kadaif - фото крок 8
Готовий кадаіф вийміть з духовки. Залиште в формі.
kadaif - фото крок 9
Охолодженим сиропом залийте кадаіф.
kadaif - фото крок 10
Не лякайтесь, якщо сиропу буде багато. Залиште на 30 хвилин і він весь вбереться.
Дайте пирогу добре просочитися і подавайте на стіл повністю охолодженим.
kadaif - фото крок 11
kadaif зроблено. Смачного!

Схожі рецепти