Kadaif
(покроковий рецепт з фото)
kadaif - це турецька солодкість. Своїм корінням вона сягає в далеке минуле. Колись цей десерт могли собі дозволити тільки дружини султана. Зараз же варіацій кадаіфа безліч.
Кадаіф готується з прісного тіста, у вигляді найтоншої вермішелі. Тому необхідно нарізати тісто якомога тонше і як слід "розпушити" . Сир розподіліть якомога рівніше, так як великі грудочки ламають десерт. Важливо врахувати момент охолодження. Смак десерту розкривається саме в холодному вигляді.
- Тісто філо - 400 грам
- Сир Рікотта - 250 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1 Склянка(200 грам)
- Вода - 1 Склянка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти. Тісто
Необхідно розморозити.
Необхідно розморозити.
Тісто філо наріжте тонкою "локшиною" .
Розтопити вершкове масло і залийте нарізане тісто. Ретельно перемішайте, щоб масло просочило все тісто.
Візьміть форму або сковороду з бортиками (діаметр 20-22 см.), змастіть маслом і викладіть 1/2 частина тесту. Злегка притисніть.
Зверху розподіліть рівномірно сир.
Закрийте що залишилася частиною тіста і злегка притисніть. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте кадаіф випікатися на 40-45 хвилин, до рум'яного кольору. При використанні духовки з конвекцією, час випічки 35 хвилин.
Поки печеться кадаіф, зваріть сироп.
Змішайте цукор, воду і лимонний сік. Проваріть на середньому вогні після закипання 5 хвилин і прохолодний.
Змішайте цукор, воду і лимонний сік. Проваріть на середньому вогні після закипання 5 хвилин і прохолодний.
Готовий кадаіф вийміть з духовки. Залиште в формі.
Охолодженим сиропом залийте кадаіф.
Не лякайтесь, якщо сиропу буде багато. Залиште на 30 хвилин і він весь вбереться.
Дайте пирогу добре просочитися і подавайте на стіл повністю охолодженим.
Дайте пирогу добре просочитися і подавайте на стіл повністю охолодженим.
kadaif зроблено. Смачного!