Качині котлети
(покроковий рецепт з фото)
На основне блюдо для дітей і дорослих пропоную приготувати дуже ніжні і соковиті качині котлети в домашніх умовах з зеленню. Що, качку ми рідко використовуємо в таких цілях, але раджу спробувати!
Якщо сама грудка качки здається вам занадто жирної, то цей простий рецепт качиних котлет буде в самий раз. Котлети виходять досить соковитими і дійсно дуже смачними. Крім зелені ви можете використовувати також найрізноманітніші спеції, які є у вас під рукою. До речі, якщо ви віддаєте перевагу котлетки в паніровці, то використовуйте сухарі або борошно, наприклад.
- Качина грудка - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Хліб - 2-3 скибочок
- Зелень - 0.5 пучка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Молоко - 0.5 склянки
1. Насамперед вимийте грудку як слід і обсушити трохи паперовим рушником. Зріжте зайвий жир, він стане в нагоді трохи пізніше.
2. Візьміть м'якоть хліба або батона.
3. Викладіть в невелику мисочку і залийте молочком. Можна взяти також звичайну воду (замість молока).
4. Грудку наріжте середнього розміру шматочками і відправте в чашу блендера (можна використовувати також м'ясорубку).
5. Подрібніть. Додайте яйце і хліб. Там же ж можна використовувати часник.
6. Вимийте і висушіть зелень, подрібніть її. Додайте у фарш і ще раз збийте до однорідності. Посоліть і поперчіть за смаком.
7. Жир викладіть на сковороду і поставте на вогонь. Можна злегка його витопити і акуратно видалити. Або ж вижаріть як слід, а потім подрібнити і викласти в сковороду фарш.
8. Фарш викладайте на сковороду, смажте качині котлети на середньому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки.
Подавайте до столу з улюбленим гарніром, соусом або овочами.
Подавайте до столу з улюбленим гарніром, соусом або овочами.