Рецепт Качині котлети фото

Качині котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 45 хв.

На основне блюдо для дітей і дорослих пропоную приготувати дуже ніжні і соковиті качині котлети в домашніх умовах з зеленню. Що, качку ми рідко використовуємо в таких цілях, але раджу спробувати!

Опис приготування:

Якщо сама грудка качки здається вам занадто жирної, то цей простий рецепт качиних котлет буде в самий раз. Котлети виходять досить соковитими і дійсно дуже смачними. Крім зелені ви можете використовувати також найрізноманітніші спеції, які є у вас під рукою. До речі, якщо ви віддаєте перевагу котлетки в паніровці, то використовуйте сухарі або борошно, наприклад.

  • Качина грудка - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Хліб - 2-3 скибочок
  • Зелень - 0.5 пучка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Молоко - 0.5 склянки
качині котлети - фото крок 1
1. Насамперед вимийте грудку як слід і обсушити трохи паперовим рушником. Зріжте зайвий жир, він стане в нагоді трохи пізніше.
качині котлети - фото крок 2
2. Візьміть м'якоть хліба або батона.
качині котлети - фото крок 3
3. Викладіть в невелику мисочку і залийте молочком. Можна взяти також звичайну воду (замість молока).
качині котлети - фото крок 4
4. Грудку наріжте середнього розміру шматочками і відправте в чашу блендера (можна використовувати також м'ясорубку).
качині котлети - фото крок 5
5. Подрібніть. Додайте яйце і хліб. Там же ж можна використовувати часник.
качині котлети - фото крок 6
6. Вимийте і висушіть зелень, подрібніть її. Додайте у фарш і ще раз збийте до однорідності. Посоліть і поперчіть за смаком.
качині котлети - фото крок 7
7. Жир викладіть на сковороду і поставте на вогонь. Можна злегка його витопити і акуратно видалити. Або ж вижаріть як слід, а потім подрібнити і викласти в сковороду фарш.
качині котлети - фото крок 8
8. Фарш викладайте на сковороду, смажте качині котлети на середньому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки.
Подавайте до столу з улюбленим гарніром, соусом або овочами.

Схожі рецепти