Кабачковий торт (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Ну що ж, любі мої, сьогодні я поділюся з вами рецептом свого улюбленого річного страви - кабачкової торта! Варіантів його приготування навіть у мене багато, вам покажу найулюбленіший і перевірений.
Кабачковий торт хоч і готується без єдиного грама м'яса, виходить неймовірно смачним, ситним і сподобається навіть самим вимогливим чоловікам. Але є одне дуже важливе правило: готовому кабачкова торту необхідно дат добре настоятися в холодильнику, а це не менш 2 годин, а краще залишити на 5-6 годин. Тоді торт буде дуже добре розрізатися, всі шматочки будуть зберігати форму і не будуть розпадатися. Дуже раджу вам до приготування рецепт, як приготувати кабачковий торт (майстер клас).
- Кабачки - 2 штуки
- Яйця - 5 штук
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Помідори - 3 штуки
- Перець солодкий - 1/2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком (для прикраси)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі гарненько промийте під проточною водою, з кабачків при необхідності зніміть шкірку.
Кабачки порізати на довільні шматки, складіть в чашу подрібнювача і подрібніть до стану пюре.
Додайте до подрібненим кабачкам яйця, борошно, сіль за смаком. Можна також додати улюблені спеції, перець, але я додаю лише пропущений через прес часник. Смак виходить дуже лаконічним, але в той же час яскраво вираженим.
Гарненько вимісити масу рукою, щоб всі інгредієнти повністю з'єдналися і перетворилися в єдине ціле.
На сковороді розігрійте невелику кількість рослинної олії. Викладіть невелика кількість кабачкової тесту і розрівняйте його тонким шаром по всій площині сковороди. Смажте з обох боків до золотистого кольору. Оскільки кабачкові млинці виходять набагато товщі звичайних тонких млинців, то смажити їх необхідно на дуже повільному вогні і досить довго - по 5-6 хвилин з кожного боку.
Кабачкові млинці готові. У мене їх вийшло 8 штук діаметром 18 см.
Коли кабачкові млинці повністю охолонуть, починайте збирати торт. На плоску тарілку, підходящу по діаметру, покладіть перший млинець. Змастіть його майонезом і викладіть часточки помідорів. Цього разу я використовувала помідори черрі: просто розрізала їх навпіл і викладала негусто на млинець.
Таким способом зберіть весь кабачковий торт. Зверху прикрасьте його цілими помідорами чері, подрібненим солодким перцем і зеленню. Готовий торт відправте в холодильник на 2 годину, щоб він добре просочився. Потім можна сміливо різати його на порційні шматки і подавати до столу. Смачного!