Морквяний торт (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Якби через інтернет можна було відчути аромат, ви неодмінно б приготували цей торт! Він казково ароматний і смачний, ніжний. І дочекатися, поки він просочиться і охолоне, було дуже складно!
Використання спецій (обкладинка, імбир, мускатний горіх) не обов'язково, але повірте, з ними аромат бісквіта буде шикарним! Не варто замінювати їх ваніліном або ванільним цукром. Отже, дивіться, як приготувати морквяний торт (майстер-клас від мене)! це смакота!
- Морква - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Рослинна олія - 180 мілілітрів
- Горіхи мелені волоські - 0, 5 склянки (можна трохи більше)
- Цукор - 1, 5 склянки(1 стакан в тісто, 0, 5 склянки в крем)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сир або вершковий сир - 300 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Спеції - За смаком (обкладинка, імбир, мускатний горіх)
Підготуйте продукти. Приступимо!
Очищену моркву натріть на тертці (великої або дрібної, не має значення).
Для коржа потрібно збити міксером рафінована олія зі склянкою цукру, вводячи почергово курячі яйця.
Повинна вийти пишна світла маса.
Додайте склянку борошна, розпушувач, третину ложки чайної мускатного горіха, третину ложки чайної кориці меленої, третина чайної ложки меленого імбиру. Перемішайте.
Введіть в тісто мелені волоські горіхи, я поклала трохи більше, ніж половину склянки.
Останньою введіть в тісто морква. Її краще частинами змішувати з тестом.
Тісто виходить приємною густоти, дуже ароматне.
Форму мультиварки змастіть маслом, перелийте тісто, розрівняйте ложкою і відправте випікатися. Я пекла в мультиварці на режимі "випічка" 50 хвилин, потужність - 900.
Бісквіт готовий, обережно витягніть його і остудіть на решітці або дерев'яній дошці.
Для крему змішайте вершкове м'яке масло, сир і цукрову пудру (0, 5 склянки цукру потрібно подрібнити в пудру або взяти готову).
Крем готовий!
Застелите блюдо двома шматочками пергаменту, щоб після прикраси і збірки тарілочка залишилася чистою. Поріжте корж уздовж на дві частини. Змастіть половиною крему.
Накрийте другою половинкою коржа, змастіть верх і боки кремом. Бока тортика і облямівку обсипте горіхами або тертим шоколадом, як подобається.
Верх торта прикрасьте ягодами або фруктами. Видаліть папір з-під тортика.
Я ще прикрасила листочками м'яти, вона дала прекрасний аромат, доповнила цей букет. Зверху я присипала цукровою пудрою і ягоди. Поставте торт в холодильник на 1 час. Пригощайтеся!
Смачного!