Рецепт Морквяний торт (майстер клас) фото

Морквяний торт (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Овочі, Молочні продукти, Сир, Морква
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Полудень, День народження
Випічка, Солодке, Торти

Якби через інтернет можна було відчути аромат, ви неодмінно б приготували цей торт! Він казково ароматний і смачний, ніжний. І дочекатися, поки він просочиться і охолоне, було дуже складно!

Використання спецій (обкладинка, імбир, мускатний горіх) не обов'язково, але повірте, з ними аромат бісквіта буде шикарним! Не варто замінювати їх ваніліном або ванільним цукром. Отже, дивіться, як приготувати морквяний торт (майстер-клас від мене)! це смакота!

  • Морква - 250 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 180 мілілітрів
  • Горіхи мелені волоські - 0, 5 склянки (можна трохи більше)
  • Цукор - 1, 5 склянки(1 стакан в тісто, 0, 5 склянки в крем)
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Сир або вершковий сир - 300 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Спеції - За смаком (обкладинка, імбир, мускатний горіх)
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 1
Підготуйте продукти. Приступимо!
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 2
Очищену моркву натріть на тертці (великої або дрібної, не має значення).
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 3
Для коржа потрібно збити міксером рафінована олія зі склянкою цукру, вводячи почергово курячі яйця.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 4
Повинна вийти пишна світла маса.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 5
Додайте склянку борошна, розпушувач, третину ложки чайної мускатного горіха, третину ложки чайної кориці меленої, третина чайної ложки меленого імбиру. Перемішайте.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 6
Введіть в тісто мелені волоські горіхи, я поклала трохи більше, ніж половину склянки.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 7
Останньою введіть в тісто морква. Її краще частинами змішувати з тестом.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 8
Тісто виходить приємною густоти, дуже ароматне.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 9
Форму мультиварки змастіть маслом, перелийте тісто, розрівняйте ложкою і відправте випікатися. Я пекла в мультиварці на режимі "випічка" 50 хвилин, потужність - 900.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 10
Бісквіт готовий, обережно витягніть його і остудіть на решітці або дерев'яній дошці.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 11
Для крему змішайте вершкове м'яке масло, сир і цукрову пудру (0, 5 склянки цукру потрібно подрібнити в пудру або взяти готову).
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 12
Крем готовий!
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 13
Застелите блюдо двома шматочками пергаменту, щоб після прикраси і збірки тарілочка залишилася чистою. Поріжте корж уздовж на дві частини. Змастіть половиною крему.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 14
Накрийте другою половинкою коржа, змастіть верх і боки кремом. Бока тортика і облямівку обсипте горіхами або тертим шоколадом, як подобається.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 15
Верх торта прикрасьте ягодами або фруктами. Видаліть папір з-під тортика.
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 16
Я ще прикрасила листочками м'яти, вона дала прекрасний аромат, доповнила цей букет. Зверху я присипала цукровою пудрою і ягоди. Поставте торт в холодильник на 1 час. Пригощайтеся!
морквяний торт (майстер клас) - фото крок 17
Смачного!

Схожі рецепти