Кабачкова ікра з яблуками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У кожної господині важливе місце серед заготовок на зиму займає кабачкова ікра, в різних її варіаціях. Я пропоную досить незвичайний варіант з яблуками і морквою. Виходить дуже смачно.
Готуючи кабачкову ікру на зиму, я часто експериментую. Додаю до традиційного набору продуктів деякі нові інгредієнти, щоб отримати незвичайний відтінок смаку такого звичного страви. У цьому рецепті я розповім, як приготувати кабачкову ікру з яблуками на зиму. Сам процес варіння мало чим відрізняється від традиційного рецепту, але готовий продукт перевершує за смаковими якостями. Яблука надають пікантність і незвичайний смак ікрі. Приготувавши один раз, ви захочете балувати своїх рідних знову і знову такий надзвичайно смачною ікрою.
- Кабачки - 2 штуки
- Яблука - 4-5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Помідор - 3 штуки
- Перець горошком - 3-4 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти. Очистіть і помийте овочі.
Моркву натріть на великій тертці. Цибуля поріжте великими кубиками.
Яблука розрізати на чотири частини кожне. Видаліть середину з насінням. Наріжте досить великими кубиками.
Кабачки очистіть від шкірки. Подрібніть точно також як яблука. Додати сіль, щоб вони пустили сік.
У сковороду налийте олію і поставте на вогонь. Коли воно добре розігріється, відправте в сковороду моркву, цибуля та яблука. Гасіть під закритою кришкою на повільному вогні 10 хвилин. Потім покладіть порізані кабачки, гарненько перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин, також накривши кришкою.
Помідори на кілька хвилин опустіть в киплячу воду. Потім обдайте холодною водою і зніміть шкірку. Поріжте помідори і додайте в сковороду до решти інгредієнтів. Томіть на повільному вогні під закритою кришкою 30 хвилин. В кінці приготування посоліть, додайте кілька горошин чорного перцю. Готову ікру розкладіть по стерилізованим банкам, прикрийте кришками і помістіть в каструлю з водою. Стерилізують пів літрові банки один годину. Після чого щільно укупорьте і переверніть.
Кабачкова ікра з яблуками готова.