Кабачкова ікра в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую вам рецепт кабачкової ікри в духовці. Готується вона легко і виходить особливо смачною. Ніколи не пробували робити кабачкову ікру в духовці? Спробуйте за моїм рецептом!
Готувати в духовці - одне задоволення! І корисно і не клопітно! закинув блюдо, і можеш займатися іншими домашніми справами. Отже, розповідаю, як приготувати кабачкову ікру в духовці:
1. По перше, підготуємо овочі. Почистіть їх від шкірки, у випадку з цибулею і часником - лушпиння, і наріжте кубиками. З кабачків вичистіть насіння.
2. Складіть овочі в форму для випікання, приправити сіллю, поперчіть, додайте базилік і соняшникову олію. (якщо є бажання, можете ще додати свіжу зелень).
3. Розжарити духовці до 180 градусів.
4. Випікайте овочі 1 час. Періодично помішуючи, щоб вони зверху не підгорає.
5. Овочі повинні стати м'якими.
6. Готові м'які овочі пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері.
Якщо ви хочете заготовити кабачкову ікру в духовці на зиму, то приготуйте стерилізовані банки і додайте в них оцет (1 столову або чайну ложку, в залежності від розміру банки), ще гарячу, тільки подрібнену, розкладіть ікру по банкам і закатати. Укутайте в ковдру, нехай самі остигають.
Бажаю вам приємного апетиту!
- Кабачки - 2 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сушений базилік - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
1. По перше, підготуємо овочі. Почистіть їх від шкірки, у випадку з цибулею і часником - лушпиння, і наріжте кубиками. З кабачків вичистіть насіння.
2. Складіть овочі в форму для випікання, приправити сіллю, поперчіть, додайте базилік і соняшникову олію. (якщо є бажання, можете ще додати свіжу зелень).
3. Розжарити духовці до 180 градусів.
4. Випікайте овочі 1 час. Періодично помішуючи, щоб вони зверху не підгорає.
5. Овочі повинні стати м'якими.
6. Готові м'які овочі пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері.
Якщо ви хочете заготовити кабачкову ікру в духовці на зиму, то приготуйте стерилізовані банки і додайте в них оцет (1 столову або чайну ложку, в залежності від розміру банки), ще гарячу, тільки подрібнену, розкладіть ікру по банкам і закатати. Укутайте в ковдру, нехай самі остигають.
Бажаю вам приємного апетиту!