Рецепт Кабачкова ікра в духовці на зиму фото

Кабачкова ікра в духовці на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки, Консервація

Дуже смачна і ніжна кабачкова ікра, сонячний колір і приголомшливий аромат нікого не залишить байдужим. Уже не перший раз роблю заготовку ікри за цим рецептом і щороку переконуюся в тому, що це найкращий для мене варіант! Спробуйте і ви!

Отже, хочу розповісти, як приготувати "кабачкову ікру в духовці" на зиму. Для цього я беру молоденькі кабачки середнього розміру, Цибуля, морква, солодкий перець - все по 3 штучки середніх, а помідорів 4-5 штук, дивіться за розміром, якщо дрібні, то краще 5, а якщо великі, то і трьох буде достатньо. Вимийте і поріжте всі овочі, складіть в глибоке деко і запечіть до м'якості. Потім пюріруйте, додайте сіль-цукор, оцет і закатати! Все легко і просто, а головне не потрібно довго стояти біля плити! що, ця ікра перевершує за смаком ту, яка вариться на плиті, печені овочі мають інший, абсолютно непередаваний аромат і смак! Пробуйте і удачі!

  • Кабачки - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Солодкий перець - 3 штуки
  • Помідори - 4-5 штук
  • Рослинна олія - 120 мілілітрів
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок (без гірки)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Оцет столовий 9% - 3 Ст. Ложки
кабачкова ікра в духовці на зиму - фото крок 1
1. Підготуйте овочі, приступимо!
кабачкова ікра в духовці на зиму - фото крок 2
2. Вимийте кабачки, ображати хвостики, porež'te на 4 частини вздовж. Морква очистіть, porež'te на 4 частини вздовж, як кабачки. Солодкий перець вимийте, видаліть насіння, сполосніть всередині і поріжте на 4 частини. Змастіть маслом рослинним деко глибокий, викладіть овочі довільно, я зазвичай кладу на низ кабачки, потім морква, зверху перець.
кабачкова ікра в духовці на зиму - фото крок 3
3. Далі очищений цибулю четвертинками, пару зубчиків часнику (це за бажанням, для аромату), четвертинки помідорів. Полийте зверху овочі маслом і відправте в гарячу духовку на 1 час, температура 180-200 градусів.
кабачкова ікра в духовці на зиму - фото крок 4
4. Овочі готові. Якщо десь щось пригоріло, то обріжте, щоб чорні шматочки не потрапили в ікру.
кабачкова ікра в духовці на зиму - фото крок 5
5. Складіть все вміст дека в каструлю, занурювальним блендером пюріруйте овочеву масу до однорідного стану.
кабачкова ікра в духовці на зиму - фото крок 6
6. Додайте в ікру тепер сіль, цукор, оцет. Перемішайте, поставте на плиту і доведіть до кипіння.
кабачкова ікра в духовці на зиму - фото крок 7
7. Розкладіть по стерильним банкам, закатати. Переверніть догори дном до повного охолодження. Після цього можна прибрати ікру в комору або льох для зберігання. Вийшло 2 баночки по 0, 5 L.
кабачкова ікра в духовці на зиму - фото крок 8
8. Смачного!

Схожі рецепти