Кабачкова ікра кубиками
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай ми подрібнюємо кабачкову ікру, але повірте, кубиками вона виходить такий же соковитою і смачною! Я розповім вам, як зробити кабачкову ікру кубиками в домашніх умовах.
Тільки назва - кабачкова ікра кубиками, говорить про те, що всі овочі ми наріжемо в формі кубиків. Отже, приступаємо:
1. Почистіть кабачки від шкірки і від насіння. Помийте і наріжте дрібними кубиками.
2. У киплячу воду на 2-3 хвилини опустіть помідори. Зніміть з них шкірку і наріжте так само кубиками.
3. Моркву і цибулю почистіть і порубаєте кубиками.
Намагайтеся кубики зробити одного розміру, тоді кабачкова ікра вийде красивою.
4. Зелень дрібно порубати.
5. Приготуйте каструлю з товстим дном або казан. Налийте в неї масло і розігрійте.
6. Викладіть в каструлю цибулю і обсмажуйте до тих пір, поки він не стане прозорим.
7. Викладіть до цибулі моркву, обсмажуйте овочі разом, поки морква не стане м'якою (приблизно 5 хвилин), періодично помішуйте.
8. Потім в каструлю до овочів йдуть кабачки. Перемішайте і тушкуйте все 15 хвилин. Кабачки теж повинні стати м'якими.
9. Тепер помідори. Перш ніж викладати їх в каструлю, посоліть все овочі. І тушкуйте з помідорами ще 10 хвилин, на повільному вогні.
10. Для 2-3 хвилини до кінця приготування в кабачкову ікру викладіть зелень і перемішайте. Можете спробувати, якщо хочете, підсолити ще за смаком.
11. Ікра готова! Можете подавати її на стіл, трохи остудивши. А якщо ви хочете заготовити кабачкову ікру кубиками на зиму, то разом із зеленню додайте в неї 15 мл оцту. І, прямо з вогню, розкладіть по стерилізованим баночках. Укутайте в ковдру, нехай повільно остигають самі.
Смачного!
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Помідори - 300 грам
- Морква - 400 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Зелень - За смаком (будь-яка ваша улюблена зелень.)
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Почистіть кабачки від шкірки і від насіння. Помийте і наріжте дрібними кубиками.
2. У киплячу воду на 2-3 хвилини опустіть помідори. Зніміть з них шкірку і наріжте так само кубиками.
3. Моркву і цибулю почистіть і порубаєте кубиками.
Намагайтеся кубики зробити одного розміру, тоді кабачкова ікра вийде красивою.
4. Зелень дрібно порубати.
5. Приготуйте каструлю з товстим дном або казан. Налийте в неї масло і розігрійте.
6. Викладіть в каструлю цибулю і обсмажуйте до тих пір, поки він не стане прозорим.
7. Викладіть до цибулі моркву, обсмажуйте овочі разом, поки морква не стане м'якою (приблизно 5 хвилин), періодично помішуйте.
8. Потім в каструлю до овочів йдуть кабачки. Перемішайте і тушкуйте все 15 хвилин. Кабачки теж повинні стати м'якими.
9. Тепер помідори. Перш ніж викладати їх в каструлю, посоліть все овочі. І тушкуйте з помідорами ще 10 хвилин, на повільному вогні.
10. Для 2-3 хвилини до кінця приготування в кабачкову ікру викладіть зелень і перемішайте. Можете спробувати, якщо хочете, підсолити ще за смаком.
11. Ікра готова! Можете подавати її на стіл, трохи остудивши. А якщо ви хочете заготовити кабачкову ікру кубиками на зиму, то разом із зеленню додайте в неї 15 мл оцту. І, прямо з вогню, розкладіть по стерилізованим баночках. Укутайте в ковдру, нехай повільно остигають самі.
Смачного!