Рецепт Кабачкова ікра кубиками фото

Кабачкова ікра кубиками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки

Зазвичай ми подрібнюємо кабачкову ікру, але повірте, кубиками вона виходить такий же соковитою і смачною! Я розповім вам, як зробити кабачкову ікру кубиками в домашніх умовах.

Тільки назва - кабачкова ікра кубиками, говорить про те, що всі овочі ми наріжемо в формі кубиків. Отже, приступаємо:

1. Почистіть кабачки від шкірки і від насіння. Помийте і наріжте дрібними кубиками.

2. У киплячу воду на 2-3 хвилини опустіть помідори. Зніміть з них шкірку і наріжте так само кубиками.

3. Моркву і цибулю почистіть і порубаєте кубиками.

Намагайтеся кубики зробити одного розміру, тоді кабачкова ікра вийде красивою.

4. Зелень дрібно порубати.

5. Приготуйте каструлю з товстим дном або казан. Налийте в неї масло і розігрійте.

6. Викладіть в каструлю цибулю і обсмажуйте до тих пір, поки він не стане прозорим.

7. Викладіть до цибулі моркву, обсмажуйте овочі разом, поки морква не стане м'якою (приблизно 5 хвилин), періодично помішуйте.

8. Потім в каструлю до овочів йдуть кабачки. Перемішайте і тушкуйте все 15 хвилин. Кабачки теж повинні стати м'якими.

9. Тепер помідори. Перш ніж викладати їх в каструлю, посоліть все овочі. І тушкуйте з помідорами ще 10 хвилин, на повільному вогні.

10. Для 2-3 хвилини до кінця приготування в кабачкову ікру викладіть зелень і перемішайте. Можете спробувати, якщо хочете, підсолити ще за смаком.

11. Ікра готова! Можете подавати її на стіл, трохи остудивши. А якщо ви хочете заготовити кабачкову ікру кубиками на зиму, то разом із зеленню додайте в неї 15 мл оцту. І, прямо з вогню, розкладіть по стерилізованим баночках. Укутайте в ковдру, нехай повільно остигають самі.

Смачного!

  • Кабачки - 1, 5 кілограма
  • Помідори - 300 грам
  • Морква - 400 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
  • Зелень - За смаком (будь-яка ваша улюблена зелень.)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
Тільки назва - кабачкова ікра кубиками, говорить про те, що всі овочі ми наріжемо в формі кубиків. Отже, приступаємо:

1. Почистіть кабачки від шкірки і від насіння. Помийте і наріжте дрібними кубиками.

2. У киплячу воду на 2-3 хвилини опустіть помідори. Зніміть з них шкірку і наріжте так само кубиками.

3. Моркву і цибулю почистіть і порубаєте кубиками.

Намагайтеся кубики зробити одного розміру, тоді кабачкова ікра вийде красивою.

4. Зелень дрібно порубати.

5. Приготуйте каструлю з товстим дном або казан. Налийте в неї масло і розігрійте.

6. Викладіть в каструлю цибулю і обсмажуйте до тих пір, поки він не стане прозорим.

7. Викладіть до цибулі моркву, обсмажуйте овочі разом, поки морква не стане м'якою (приблизно 5 хвилин), періодично помішуйте.

8. Потім в каструлю до овочів йдуть кабачки. Перемішайте і тушкуйте все 15 хвилин. Кабачки теж повинні стати м'якими.

9. Тепер помідори. Перш ніж викладати їх в каструлю, посоліть все овочі. І тушкуйте з помідорами ще 10 хвилин, на повільному вогні.

10. Для 2-3 хвилини до кінця приготування в кабачкову ікру викладіть зелень і перемішайте. Можете спробувати, якщо хочете, підсолити ще за смаком.

11. Ікра готова! Можете подавати її на стіл, трохи остудивши. А якщо ви хочете заготовити кабачкову ікру кубиками на зиму, то разом із зеленню додайте в неї 15 мл оцту. І, прямо з вогню, розкладіть по стерилізованим баночках. Укутайте в ковдру, нехай повільно остигають самі.

Смачного!

Схожі рецепти