Кабачки в йогуртовому клярі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки в клярі - це класика літніх страв! Доповнимо це овочеве блюдо свіжим йогуртовим соусом із зеленню і отримаємо надзвичайно смачний дует! Запрошую всіх до столу!
Кляр для кабачків будемо робити з ароматними травами і сиром. Вийде дуже ситне, але в той же час легке блюдо! Пригощайте ним своїх близьких вдома і на дачі. А як приготувати кабачки в йогуртовому клярі з сиром, читайте в покроковому рецепті.
- Кабачки - 2 штуки (молоді)
- Йогурт - 4 Ст. Ложки (грецький)
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 4-5 Ст. Ложок
- Куряче яйце - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Спеції - За смаком (італійські трави)
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 150 мілілітрів (для смаження)
- Йогурт грецький - 100-150 грам (тут і далі вказані інгредієнти для соусу)
- Часник - 1-2 зубчиків (молодий)
- Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка)
- Сіль - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Кабачки помийте, наріжте кільцями і підсолити. Дайте їм постояти 10 хвилин.
У мисці змішайте йогурт, молоко, яйце, сіль і улюблені травички.
Додайте борошно і натертий на дрібній тертці сир. Добре перемішайте. Кляр повинен вийти за густотою, як сметана.
Кабачки пустили трохи соку. Їх потрібно промокнути паперовим рушником.
У сковороді розігрійте олію. Колечко кабачка обваляйте в борошні, потім в клярі і викладайте на сковороду.
Обсмажуйте на середньому вогні з двох сторін до рум'яної.
Приготуйте соус. Часник очистіть, помийте і дрібно порубати. Зелень також помийте і порубати.
Все перемішайте і посоліть за смаком. Соус готовий!
Смачного!