Курка в томатно-йогуртовому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться зробити що-небудь пікантне, смачне і нескладне, пропоную ось такий класний варіант, як приготувати курку в томатно-йогуртовому соусі з ароматними спеціями і прянощами.
Це приголомшливий варіант гарячого блюда, яке прекрасно підійде до рису, наприклад. Багатьом рецепт нагадає знаменитий каррі. Що стосується спецій, то тут ви завжди можете коригувати список, використовуючи ті, що вам більше до душі. Курочка може бути гострішою, пряної або просто ароматної, наприклад. До речі, приготувати за таким рецептом можна не тільки філе, але і інші частини курки.
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 2-5 зубчиків
- Куряча грудка - 3 штуки
- Йогурт - 200 грам
- Томатна паста - 70 грам
- Зелень - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (каррі, koriandr, обкладинка, кардамон, чилі, імбир, куркуми і TD)
- Цукор - За смаком
1. Для початку зберіть все спеції, які ви будете використовувати. Додайте сіль, перемішайте. У сотейнику розтопіть вершкове масло.
2. Викладіть туди цибулю, нарізаний кубиками, і додайте спеції. Обсмажте на середньому вогні, помішуючи.
3. Курячі грудки вимийте, обсушити і наріжте середнього розміру кубиками. Викладіть в сотейник і обсмажити протягом декількох хвилин.
4. Окремо з'єднайте йогурт і томатну пасту. Додайте трохи цукру, перемішайте.
5. Соус переложите в сотейник. Долийте трохи води, залиште його нудитися на повільному вогні (хвилин 45).
6. Коли філе добре проготовілось, можна подавати його до столу з гарніром. За бажанням зверху можете присипати свіжою зеленню.
Смачного!
Смачного!