Рецепт Курка в йогуртовому соусі фото

Курка в йогуртовому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка , Куряче філе , Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Корисний обід , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це легке, ніжне і поживне блюдо припаде до смаку як сильній половині людства, так і дамам. Розповідаю, як приготувати курку в йогуртовому соусі!

Опис приготування:

Інгредієнти для цієї страви потрібно найпростіші - власне, курка, сир, лимон, часник, спеції… Найбільшою проблемою, напевно, буде придбати натуральний йогурт - на жаль, навіть у великих магазинах він зустрічається вкрай рідко. А той, що зустрічається, як правило, настолько "перекормлен" консервантами, що називати його натуральним просто блюзнірство! Тому я давно роблю йогурт сама - купую закваску в аптеці (в магазинах і відділах дієтичного харчування вона теж є), з вечора засинаю в тепле молоко, перемішую, укутують каструлю, а вранці отримую енну кількість свіжого, густого і щільного йогурту.

Якщо у вас немає можливості зробити те ж саме - замініть йогурт на суміш 20% сметани і кефіру (1:3). В іншому рецепт приготування курки в йогуртовому соусі не повинен доставити вам особливого клопоту. Смачно виходить - не сумнівайтеся!

  • Куряче філе або грудки - 600 грам (можна використовувати і курку на кістки)
  • Йогурт натуральний - 1, 5 склянки
  • Сир твердий - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Інші спеції - За смаком
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Лимон - 1 штука
курка в йогуртовому соусі - фото крок 1
Куряче філе злегка відбити, посолити, поперчити, додати інші спеції, перемішати і залишити при кімнатній температурі маринуватися приблизно півгодини.
курка в йогуртовому соусі - фото крок 2
Тим часом приготувати соус. Для цього часник почистити і подрібнити.
курка в йогуртовому соусі - фото крок 3
Цедру натерти на дрібній тертці.
курка в йогуртовому соусі - фото крок 4
Змішати часник і цедру з йогуртом. Посолити.
курка в йогуртовому соусі - фото крок 5
Курку укласти в форму для запікання і залити соусом. Прикрити кришкою або фольгою і відправити в розігріту до 180С духовку приблизно на півгодини.
курка в йогуртовому соусі - фото крок 6
У цей час натерти на крупній тертці сир.
курка в йогуртовому соусі - фото крок 7
Посипати курку сиром, збільшити температуру до 200 ° С і готувати до утворення рум'яної скоринки сирної.
Подавати блюдо гарячим з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти