Курка в йогуртовому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Це легке, ніжне і поживне блюдо припаде до смаку як сильній половині людства, так і дамам. Розповідаю, як приготувати курку в йогуртовому соусі!
Інгредієнти для цієї страви потрібно найпростіші - власне, курка, сир, лимон, часник, спеції… Найбільшою проблемою, напевно, буде придбати натуральний йогурт - на жаль, навіть у великих магазинах він зустрічається вкрай рідко. А той, що зустрічається, як правило, настолько "перекормлен" консервантами, що називати його натуральним просто блюзнірство! Тому я давно роблю йогурт сама - купую закваску в аптеці (в магазинах і відділах дієтичного харчування вона теж є), з вечора засинаю в тепле молоко, перемішую, укутують каструлю, а вранці отримую енну кількість свіжого, густого і щільного йогурту.
Якщо у вас немає можливості зробити те ж саме - замініть йогурт на суміш 20% сметани і кефіру (1:3). В іншому рецепт приготування курки в йогуртовому соусі не повинен доставити вам особливого клопоту. Смачно виходить - не сумнівайтеся!
- Куряче філе або грудки - 600 грам (можна використовувати і курку на кістки)
- Йогурт натуральний - 1, 5 склянки
- Сир твердий - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Інші спеції - За смаком
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лимон - 1 штука
Подавати блюдо гарячим з будь-яким гарніром. Смачного!