Кабачки, фаршировані грибами і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Смачна страва, яке дуже просто готується. Вельми бюджетне, ситне і цікаве.
Смачне і легке літнє блюдо, яке красиво виглядає і швидко з'їдається. Для тих, хто постить, сир можна не використовувати. Простий рецепт кабачків, фаршированих грибами і рисом, подужає зможе навіть підліток. Труднощів у приготуванні ніяких немає. Кабачки можна подавати як окрему страву, можна до нього подати відварну картоплю. Вибирайте свій варіант подачі. Отже, готовим кабачки, фаршировані грибами і рисом.
- Кабачки - 5-6 штук (молоденькі)
- Гриби - 300-400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Мал - 0, 5 склянки
- Помідор - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Промити рис, викласти в каструлю, залити 1, 5 склянки води і додати 0, 5 чайної ложки солі. Зварити рис до готовності.
Гриби і цибулю нарізати на дрібні шматочки, моркву натерти на тертці. Обсмажити на рослинній олії до готовності. Посолити і поперчити.
Змішати відварений рис з обсмаженими грибами, цибулею і морквою.
Кабачки вимити, почистити шкірку і нарізати на однакові частини висотою 4-5 см. Вибрати серцевину, щоб вийшли як-би стаканчики без дна.
Виставляємо кабачкові стаканчики в форму для запікання, змащену олією. Заповнюємо стаканчики рисово-грибним фаршем.
Помідори нарізати кружечками, сир натерти на тертці. Закрити кабачки кружечками помідор і посипати тертим сиром.
Закрити форму кришкою або фольгою і поставити кабачки запікатися в нагріту духовку при температурі 200 градусів хвилин на 30-40.