Кабачки, фаршировані рисом і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Фаршировані кабачки ідеальні для смачного обіду або як легка закуска для святкового столу. Це нескладне блюдо готується швидко і легко, а виходить корисно і ситно. І для фігури не страшно!
Рецепт приготування кабачків, фаршированих рисом і овочами, зовсім нескладний. Інгредієнти дуже прості і недорогі і, думаю, влітку знайдуться у кожної господині в холодильнику. Це просте літнє блюдо підійде на обід або вечерю для вашої родини, але і гостям його винести не соромно. А як приготувати кабачки, фаршировані рисом і овочами, я описав докладно, не забувши прикріпити фото.
- Молодий кабачок - 2, 5 штуки (або цукіні)
- Мал - 70-100 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Печериці - 100 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - 3 грами (за смаком)
- Вода - 50 мілілітрів
Ставимо сковороду з рослинним маслом на середній вогонь. І відправляємо туди очищений і дрібно нарізану цибулю і вимиті і теж нарізані дрібно гриби.
Далі очищену моркву тремо на крупній тертці, а половину кабачка нарізаємо дрібними кубиками. Їх ми додаємо на сковороду, продовжуємо обсмажувати на середньому вогні.
Ставимо варитися рис. Добре промиваємо його кілька разів, щоб в результаті був розсипчастим, заливаємо водою, трохи посолити і варимо до готовності.
До овочів на сковороду додаємо ще дрібно порізаний помідор. Додаємо воду, щоб овочі згасити, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.
Далі додаємо готовий рис (2-3 ст. Ложки буде достатньо) і солимо за смаком. Можна і перець чорний додати. Перемішуємо, і фарш для кабачків готовий.
Молоді кабачки потрібно добре помити і розрізати уздовж, за допомогою великої ложки видаліть частину м'якоті і насіння.
Начиняємо човники з кабачків фаршем, викладаємо їх на деко. Наливаємо в нього трохи води, щоб кабачки не пригоріли. Випікаємо фаршировані кабачки 40-45 хвилин в духовці при 180 градусах.
Посипаємо готові кабачки тертим сиром, і 5 хвилин відправимо їх знову в духовку. Подавати таку страву можна і в гарячому вигляді, і як закуску - холодним.