Рецепт Кабачки, фаршировані рисом і овочами фото

Кабачки, фаршировані рисом і овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Кабачок, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Фаршировані

Фаршировані кабачки ідеальні для смачного обіду або як легка закуска для святкового столу. Це нескладне блюдо готується швидко і легко, а виходить корисно і ситно. І для фігури не страшно!

Рецепт приготування кабачків, фаршированих рисом і овочами, зовсім нескладний. Інгредієнти дуже прості і недорогі і, думаю, влітку знайдуться у кожної господині в холодильнику. Це просте літнє блюдо підійде на обід або вечерю для вашої родини, але і гостям його винести не соромно. А як приготувати кабачки, фаршировані рисом і овочами, я описав докладно, не забувши прикріпити фото.

  • Молодий кабачок - 2, 5 штуки (або цукіні)
  • Мал - 70-100 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Печериці - 100 грам
  • Твердий сир - 100 грам
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Сіль - 3 грами (за смаком)
  • Вода - 50 мілілітрів
кабачки, фаршировані рисом і овочами - фото крок 1
Ставимо сковороду з рослинним маслом на середній вогонь. І відправляємо туди очищений і дрібно нарізану цибулю і вимиті і теж нарізані дрібно гриби.
кабачки, фаршировані рисом і овочами - фото крок 2
Далі очищену моркву тремо на крупній тертці, а половину кабачка нарізаємо дрібними кубиками. Їх ми додаємо на сковороду, продовжуємо обсмажувати на середньому вогні.
кабачки, фаршировані рисом і овочами - фото крок 3
Ставимо варитися рис. Добре промиваємо його кілька разів, щоб в результаті був розсипчастим, заливаємо водою, трохи посолити і варимо до готовності.
кабачки, фаршировані рисом і овочами - фото крок 4
До овочів на сковороду додаємо ще дрібно порізаний помідор. Додаємо воду, щоб овочі згасити, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.
кабачки, фаршировані рисом і овочами - фото крок 5
Далі додаємо готовий рис (2-3 ст. Ложки буде достатньо) і солимо за смаком. Можна і перець чорний додати. Перемішуємо, і фарш для кабачків готовий.
кабачки, фаршировані рисом і овочами - фото крок 6
Молоді кабачки потрібно добре помити і розрізати уздовж, за допомогою великої ложки видаліть частину м'якоті і насіння.
кабачки, фаршировані рисом і овочами - фото крок 7
Начиняємо човники з кабачків фаршем, викладаємо їх на деко. Наливаємо в нього трохи води, щоб кабачки не пригоріли. Випікаємо фаршировані кабачки 40-45 хвилин в духовці при 180 градусах.
кабачки, фаршировані рисом і овочами - фото крок 8
Посипаємо готові кабачки тертим сиром, і 5 хвилин відправимо їх знову в духовку. Подавати таку страву можна і в гарячому вигляді, і як закуску - холодним.

Схожі рецепти