Рецепт Їжачки в сметані фото

Їжачки в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Молочні продукти , Фарш , Яловичина , Крупи , Мал
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Їжачки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

М'ясні їжачки або тефтелі з рисом, дуже популярна страва. Особливо його люблять діти. Готується блюдо за цим рецептом дуже просто, і його можна подати як до обіду, так і до вечері з будь-яким гарніром.

Опис приготування:

Їжачки або тефтелі, подобаються всім: і дорослим, і дітям. Блюдо це готується легко і просто. У кожної господині є свій роками випробуваний рецепт. Я пропоную вам ще один з варіантів приготування цієї страви. Їжачки попередньо не обжаривают, а в соус не будемо додавати томат. Їжачки в сметані вийдуть ніжними і соковитими. А додавання сиру додасть страві якусь святкову нотку.

Дивіться, як приготувати їжачки в сметані.

  • Фарш м'ясний - 600-700 грам (свинина + яловичина)
  • Мал - 1/2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 1/2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука(1/2 - в фарш, 1/2 - в соус)
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 100 грам (не обов'язково, але з ним смачніше)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Крем - 200 грам
їжачки в сметані - фото крок 1
Поставимо відварюватися рис у великій кількості води. Варимо до напівготовності, потім відкидаємо на сито, нехай стікає зайва рідина.
їжачки в сметані - фото крок 2
Покупної фарш краще ще раз пропустити через м'ясорубку, заодно і половинку цибулини подрібнити.
їжачки в сметані - фото крок 3
Додаємо до фаршу вже остиглий рис.
їжачки в сметані - фото крок 4
Додамо трохи більше половини чайної ложечки солі, дрібку меленого перцю і яйце.
їжачки в сметані - фото крок 5
І все перемішаємо, щоб вийшла однорідна маса.
їжачки в сметані - фото крок 6
Почистимо моркву, з перцю видалимо насіння. Морква натремо на тертці, лук і перець наріжемо дрібними кубиками.
їжачки в сметані - фото крок 7
І хвилин 5 обсмажуємо овочі на рослинному маслі на сковороді.
їжачки в сметані - фото крок 8
Додамо до овочів сметану, щіпку солі і перцю. Розмішати і доводимо до кипіння.
їжачки в сметані - фото крок 9
Розводимо в половині склянки води борошно і вливаємо в соус на сковороду. Розмішуємо і даємо закипіти.
їжачки в сметані - фото крок 10
Змочуємо руки водою і формуємо їжачки. Викладаємо їх у форму для запікання.
їжачки в сметані - фото крок 11
Заливаємо їжачки сметанним соусом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40.
їжачки в сметані - фото крок 12
Якщо ви не хочете запекти їжачки з сиром, цей етап пропускаєте. Але з сиром смачніше! Натираємо сир на тертці.
їжачки в сметані - фото крок 13
Посипаємо сиром наше блюдо і відправляємо ще хвилин на 10 в духовку.
їжачки в сметані - фото крок 14
Їжачки в сметані готові. Можна потримати і довше в духовці, тоді сирна скоринка буде більш засмаженою.
їжачки в сметані - фото крок 15
Подаємо їжачки в сметані з будь-яким гарніром або свіжими овочами.

Схожі рецепти