Італійський пиріг з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися простим рецептом смачного італійського десерту до чаю або кави. Дивимося прямо зараз рецепт приготування італійського пирога з полуницею!
Для приготування італійського пирога з полуницею можна взяти як готове листкове тісто, так і самому зробити. Я вважаю за краще сама робити. Традиційний сир маскарпоне популярний в приготуванні італійських десертів. Полуниця, до речі, може бути як свіжа, так і заморожена.
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло або маргарин - 250 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Полуниця - 500 грам
- Журавлина - 200 грам
- Маскарпоне - 250 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вершки - 100 мілілітрів
Приготуйте інгредієнти, дайте маргарину (або маслу вершковому) розм'якшити.
Натираємо на крупній тертці маргарин в муку, додаємо цукор, яйця, гашене соду і акуратно заважаємо до освіти густого тесту. На п'ятнадцять хвилин відправляємо в морозильник.
Тим часом виймаємо тісто, розгортаємо його за формою для випікання і робимо двосантиметровий бортик. Форму викладаємо пергаментом і кладемо на неї розкачане тісто.
Полуницю моєму, чистим. І збиваємо маскарпоне з вершками і цукром. Тісто заливаємо кремом.
Викладаємо полуницю і журавлину, змащуємо бортик жовтком. Ставимо в духовку, розігріту до 160 градусів, і випікаємо приблизно 30 - 35 хвилин.
Готовий пиріг краще розрізати, коли охолоне.
Ось такий гарний італійський пиріг з полуницею вийшов. Приємного чаювання!