Італійське тістечко «Каноллі»
(покроковий рецепт з фото)
Вам надається унікальна можливість відчути себе учасником карнавалу і сутолочной сицилійської життя завдяки тістечку «Каноллі». Приготувати його досить просто. Рекомендую!
Завдяки італійським тістечком «Каноллі» ви поринете в атмосферу Сицилії, відчуєте себе на середземноморському жаркому острові в гущі щорічного карнавалу. Тістечко готується зовсім незвичним для нас способом, на пательні. Має незвичайний смак. Часто використовується для розіграшів, коли замість крему всередину кладуть сюрприз - вату. Готується і з'їдається швидко. Можна прикрашати готові тістечка, як вам завгодно.
- Борошно - 300 грам
- Smalec - 60 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 15 грам
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Біле вино - За смаком
- Яєчний білок - За смаком
- Олія соняшникова - За смаком
- Rikotta - 500 грам
- Цукрова пудра - 250 грам
- Шоколад - За смаком
1. Всі необхідні для приготування тіста інгредієнти змішайте, за допомогою вина регулюйте консистенцію, тісто має бути крутим, як на вареники.
2. Закрийте тісто кондитерської плівкою і покладіть в холодильник.
3. Через півгодини дістаньте тісто і розкачайте його дуже тонким шаром. За допомогою формочок отримаєте однакові кружечки.
4. Закрутіть тісто на металеві трубочки (їх також можна зробити з картону, обернувши його фольгою), кінці склейте яєчним білком.
5. Добре розігрійте сковороду. Щедро налийте в неї соняшникова олія. Зажарьте формочки під тістечка.
6. Промокніть від залишків жиру. Зберігайте в закритій каструлі до 1 місяці. При необхідності діставайте і начиняють кремом. Правильно приготовані тістечка мають пухирчатою поверхню.
7. Приступите до приготування крему. Розітріть рикотту з цукровою пудрою до отримання однорідної кремоподібної маси. Додайте крупинки шоколаду.
8. За допомогою кондитерського мішка начините тістечка.
9. Посипте цукровою пудрою. Тепер вам відомо, як приготувати італійське тістечко «Каноллі» і відчути себе жителем жаркого середземноморського острова.