Каноллі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом приготування відомого італійського десерту - трубочок каноллі. Це неймовірно смачні трубочки, наповнені рикоттой з цукатами, шоколадом, зацукрованими фруктами тощо.
Розповім, як приготувати каннолі. Рецепт не дуже складний. Для приготування знадобляться спеціальні металеві трубочки, щоб навколо них обертати тісто при смаженні. Наповнювати трубочки потрібно перед подачею на стіл, бо інакше тісто розмокне. Або є інший варіант: можна внутрішню сторону трубочок змастити розтопленим шоколадом.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Цукор - 30 грам
- Масло оливкове - 30 мілілітрів
- Біле вино - 120 мілілітрів
- Яйця - 1 штука
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Какао-порошок - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 750 мілілітрів (для смаження)
- Rikotta - 500 грам (для начинки)
- Цукрова пудра - 75 грам
- Апельсиновий лікер - 50 грам
- Цукати - 0, 5 склянки
1
Змішайте борошно, сіль, яйце, олія, корицю і какао.
2
Додайте оцет, вино. Добре перемішайте.
3
Надішліть тісто на 30 хв в холодильник.
4
Розкачайте тісто на посипаний борошном стіл і виріжте за допомогою чашки кружечки. Оберніть тестом металеві трубочки.
5
Обсмажте трубочки у фритюрі.
6
Для приготування начинки збийте вершковий сир з цукровою пудрою і лікером. Туди ж втрутився дрібно порізані цукати.
7
Наповнюйте трубочки кондитерським мішком і прикрасьте по своєму бажанню: цукатами, тертим шоколадом або чимось ще.