Індоутка в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Готуємо просто, но со вкусом - рецепт індоуткі в духовці цілком. Ідеальний варіант для святкової вечері. Ароматичний, неймовірно смачно і дуже ситно. Пробуйте!
Пропоную варіант, як приготувати індоуткі в духовці цілком. Її добре готувати з маринадом, вколотив всередину. М'ясо не особливо жирне, зате маринад не дасть засохнути птиці в духовці. Для приготування індоуткі в духовці цілком нам знадобиться вино біле сухе і суміш трав (приблизно столова ложка). Подавати готову страву можна з картопляним пюре і в конфітюри з апельсинів.
- Індоутка - 1 штука
- Апельсин - 3-4 штук
- Селера - 1 штука
- Вино - 70 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Вичавлюємо один апельсин. Його сік змішуємо з вином.
Ображати обов'язково гузку або хоча б залозу, якщо вона не була вже видалена. В районі хвоста знаходиться.
Набираємо в шприц маринад і проколюємо індоуткі в різних місцях. Натираємо спеціями. Надішліть маринуватися в холодильник хоча б на годину.
Наріжте апельсин і селеру кубиками. Начиняємо качку. Зашиваємо її щільно.
Відправляємо в розігріту духовку. Викладаємо на решітку, знизу буде деко (щоб жир стікав). Запікаємо хвилин 40, потім перевертаємо і ще 40 хвилин запікаємо. І не забудьте крильця прив'язати до тулуба.
Можна приготувати соус до качки з решти апельсинів. Для цього обсмажуємо їх в жирі, що стікає з качки з додаванням джина або лікеру за смаком.
Готову індоуткі в духовці цілком для зручності можна подавати нарізаною на порційні шматочки з соусом. Смачного!