Індоутка, фарширована рисом
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Дивно простий рецепт індоуткі, фаршированої рисом, поєднує в собі соковите і ніжне м'ясо і відповідний гарнір. Готувала за рецептом свекрухи і гості залишилися дуже задоволені.
Коричневий рис ідеально підходить для фарширування мускатною качки, він вбирає в себе весь жир і виходить дуже соковитим. Яблука, запечені в індоуткі з рисом і морквою, виглядають нетрадиційно, але саме вони надають м'ясу соковитість і особливий аромат. Спробуйте самі!
- Індоутка - 1 штука
- Мал - 3 склянки (коричневий)
- Майонез - 1 Склянка
- Морква - 2 штуки (середніх розмірів)
- Яблуко - 1 штука (велике, @AtheDJ Антонов)
- Часник - 6 зубчиків
- Цибуля - 0, 5 штуки (великий)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 Чайна ложка (сушена)
У невеликій мисці перемішати майонез, тертий або роздроблений в блендері цибулю, подрібнений часник, сіль, перець, петрушку.
Індоуткі помити, обсушити паперовим рушником і густо намазати зсередини і зовні маринадом з майонезу зі спеціями. Потім загорнути в харчову плівку і залишити на ніч маринуватися в холодильнику.
Мал промити кілька разів і замочити в холодній підсоленій воді на 2 годину.
З індоуткі видалити надлишки маринаду. Яблуко помити, вибрати серцевину і розрізати на 8 скибочок. Морква очистити і порізати великими шматками. Наповнити індоуткі рисом, скибочки яблука і моркви скласти всередину ближче до шкіри. Таким чином яблуко і моркву легше буде вибрати після запікання, а їх смак і аромат передадуться безпосередньо м'яса.
Кладемо індоуткі на деко і запікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 1, 5 годин до появи золотистої скоринки.
Після запікання в міру можливості витягнути яблуко і моркву. Розрізати індоуткі краще через 10 хвилин. Подавати на стіл блюдо гарячим з будь-якими овочами. Смачного!