Рецепт Індоутка з апельсинами фото

Індоутка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Індоутка
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Новий рік
Гарячі страви, Страви в рукаві

Вирішила побалувати свою сім'ю і на свято приготувала делікатес - Індоутка м апельсини. Цей рецепт індоуткі з апельсинами, запеченої в духовці в рукаві, дізналася від своєї подруги з Америки.

Так як постійно доводиться стежити за своєю вагою, дуже часто готую страви з птиці. М'ясо індоуткі в порівнянні зі звичайною качкою вважається дієтичним, містить менше жиру, прожилок і на смак ніжніше. При запіканні в рукаві Індоутка готується у власному соку, тому буває дуже соковитою і смачною.

Beryom Індоутка, вибираємо непотрібні нутрощі і вирізаємо шийку. Промиваємо холодною водою, потім обдаємо кип'яченою водою і протираємо паперовими серветками або даємо просохнути. Перемішуємо в мисці майонез, сіль, перець, спеції для птиці (я брала сушений чебрець). Цим маринадом натираємо індоуткі зсередини і зовні, залишаємо маринуватися на 1, 5 годину.

Після закінчення 1, 5 години апельсини очищаємо від шкірки. М'якоть відокремлюємо від плівки і складаємо всередину індоуткі. Мускатну качку засовували в рукав для запікання, щільно зав'язуємо кінці рукава і кладемо на деко. Зверху в рукаві прорізаємо кілька отворів, щоб при запіканні через них виходив зайвий жар і могла утворитися красива золотава скоринка.

Ставимо в гарячу духовку (температура близько 200 градусів) з 2 годину. Чим більше Індоутка, тим довше її потрібно запікати, з 1 кг птиці доводиться 1 годину запікання.

Коли Індоутка покриється золотистою плівкою, виймаємо з духовки і даємо постояти в кімнатній температурі 10 хвилин до нарізування. Можна подавати на стіл цілком, прикрасивши апельсинами або лимонами. Гарнір підходить будь-який. Смачного!


  • Індоутка - 1 штука
  • Апельсин - 3 штуки
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Чорний перець - 0, 5 чайних ложки (мелений)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Спеції для м'яса птиці- За смаком (можна використовувати: майоран, шавлія, деревій, обкладинка, чебрець, Кэрри, імбир, розмарин, кейбер, естрада)
Так як постійно доводиться стежити за своєю вагою, дуже часто готую страви з птиці. М'ясо індоуткі в порівнянні зі звичайною качкою вважається дієтичним, містить менше жиру, прожилок і на смак ніжніше. При запіканні в рукаві Індоутка готується у власному соку, тому буває дуже соковитою і смачною.

Beryom Індоутка, вибираємо непотрібні нутрощі і вирізаємо шийку. Промиваємо холодною водою, потім обдаємо кип'яченою водою і протираємо паперовими серветками або даємо просохнути. Перемішуємо в мисці майонез, сіль, перець, спеції для птиці (я брала сушений чебрець). Цим маринадом натираємо індоуткі зсередини і зовні, залишаємо маринуватися на 1, 5 годину.

Після закінчення 1, 5 години апельсини очищаємо від шкірки. М'якоть відокремлюємо від плівки і складаємо всередину індоуткі. Мускатну качку засовували в рукав для запікання, щільно зав'язуємо кінці рукава і кладемо на деко. Зверху в рукаві прорізаємо кілька отворів, щоб при запіканні через них виходив зайвий жар і могла утворитися красива золотава скоринка.

Ставимо в гарячу духовку (температура близько 200 градусів) з 2 годину. Чим більше Індоутка, тим довше її потрібно запікати, з 1 кг птиці доводиться 1 годину запікання.

Коли Індоутка покриється золотистою плівкою, виймаємо з духовки і даємо постояти в кімнатній температурі 10 хвилин до нарізування. Можна подавати на стіл цілком, прикрасивши апельсинами або лимонами. Гарнір підходить будь-який. Смачного!

Схожі рецепти