Рецепт Індійський плов фото

Індійський плов
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Індійський плов відрізняється великою різноманітністю спецій і чудовим ароматом. Також, завдяки тим же спецій, плов виглядає яскраво і нарядно, тому здатний прикрасити будь-який святковий стіл.

Хочете зробити даний східне блюдо? Тоді індійський плов для цього дуже навіть підійде. Цю страву можна вживати в їжу вегетаріанцям, адже воно не містить інгредієнтів тваринного походження. Якщо ж ви любите м'ясо, то можете додати в плов, наприклад, курку.

  • Ізюм - 10 штук
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Морква - 2 штуки
  • Зелений горошок - 1 Склянка
  • Помідори - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 штука
  • Приправа для плову - 1 Чайна ложка
  • Зерна кардамону - 2 штуки
  • Обкладинка - 1/4 штуки
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Бадьян - 1 штука
  • Зіра - 1/6 чайних ложки
  • Кмин - 1/6 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець червоний пекучий - 1 штука
  • Перець чорний горошком - 3 штуки
  • Рис басматі - 3 склянки
індійський плов - фото крок 1
Поставте на плиту сковороду, влийте туди рослинне масло. Розігрійте його, викладіть в сковорідку все спеції. Обсмажте їх на середньому вогні протягом п'яти хвилин.
індійський плов - фото крок 2
Очистіть цибулю і моркву. Вимийте овочі, цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Додайте цибулю, морква, а також зелений горошок в сковорідку, тушкуйте п'ять хвилин.
індійський плов - фото крок 3
Розберіть головку часнику на часточки, очистіть кожну. Потім обдайте окропом помідор, зніміть з нього шкірку і наріжте овоч на тонкі часточки. Додайте томат і зубчики часнику в сковорідку.
індійський плов - фото крок 4
Рис промийте і додайте до овочів. Присипте все готової приправою, додайте сіль за смаком. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
індійський плов - фото крок 5
Залийте інгредієнти водою так, щоб вона покривала їх на два пальця. Накрийте сковорідку кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте, поки рідина не випарується. В кінці додайте родзинки. Подавайте блюдо до столу.

Схожі рецепти