Індійський плов
(покроковий рецепт з фото)
Індійський плов відрізняється великою різноманітністю спецій і чудовим ароматом. Також, завдяки тим же спецій, плов виглядає яскраво і нарядно, тому здатний прикрасити будь-який святковий стіл.
Хочете зробити даний східне блюдо? Тоді індійський плов для цього дуже навіть підійде. Цю страву можна вживати в їжу вегетаріанцям, адже воно не містить інгредієнтів тваринного походження. Якщо ж ви любите м'ясо, то можете додати в плов, наприклад, курку.
- Ізюм - 10 штук
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Морква - 2 штуки
- Зелений горошок - 1 Склянка
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Приправа для плову - 1 Чайна ложка
- Зерна кардамону - 2 штуки
- Обкладинка - 1/4 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
- Бадьян - 1 штука
- Зіра - 1/6 чайних ложки
- Кмин - 1/6 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець червоний пекучий - 1 штука
- Перець чорний горошком - 3 штуки
- Рис басматі - 3 склянки
Поставте на плиту сковороду, влийте туди рослинне масло. Розігрійте його, викладіть в сковорідку все спеції. Обсмажте їх на середньому вогні протягом п'яти хвилин.
Очистіть цибулю і моркву. Вимийте овочі, цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Додайте цибулю, морква, а також зелений горошок в сковорідку, тушкуйте п'ять хвилин.
Розберіть головку часнику на часточки, очистіть кожну. Потім обдайте окропом помідор, зніміть з нього шкірку і наріжте овоч на тонкі часточки. Додайте томат і зубчики часнику в сковорідку.
Рис промийте і додайте до овочів. Присипте все готової приправою, додайте сіль за смаком. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Залийте інгредієнти водою так, щоб вона покривала їх на два пальця. Накрийте сковорідку кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте, поки рідина не випарується. В кінці додайте родзинки. Подавайте блюдо до столу.