Імбирний пиріг з ревенем
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати імбирний пиріг з ревенем. Це дивовижний десерт-випічка, який поєднує в собі ніжну кислинку з пряним і солодким смаком. Відмінна випічка для гурманів!
Якщо у вас немає ревеню, то його запросто можна замінити кислими сортами яблук, які також прекрасно поєднуються з імбиром і солодким тестом. Крім того, в цих же цілях можна використовувати і грушу.
Подавати торт можна зі свіжими ягодами і вершковими підливками. Також дуже смачно подавати торт в гарячому вигляді з кулькою вершкового морозива.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Імбирний сироп - 30 мілілітрів
- Імбир свіжий - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 220 грам
- Ревінь - 250 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Цукор коричневий - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сухий імбир - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 300 грам
Ревінь очистіть, наріжте стебло на шматочки близько 4 сантиметрів завдовжки. Покладіть ревінь в каструлю, додайте до нього цукрову пудру і кілька столових ложок води. Поставте на середній вогонь і після кипіння тушкуйте 5 хвилин.
Розтопити вершкове масло, коричневий цукор і імбирний сироп в окремій каструлі. Потім дайте масі охолонути. А тим часом змішайте молоко з яйцями, додайте туди ж сухий і свіжий імбир.
Приготуйте тісто, змішавши масляну масу з молочної. Поступово всипте туди борошно. Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть форму вершковим маслом і викладіть в неї ревінь без рідини. Зверху вилийте тісто, запечіть пиріг в духовці. Час приготування - близько години або трохи більше.
Коли пиріг трохи охолоне, акуратно дістаньте його з форми. Зверху вилийте на нього сироп, який залишився від приготування ревеню. Наріжте пиріг шматочками і подавайте до столу.