Рецепт Пиріг з ревенем і манкою фото

Пиріг з ревенем і манкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Фрукти, Крупи, Апельсин, Манька, Ревінь
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Пиріг з ревенем і манкою, просочений апельсиновим сиропом - вологий і ніжний, солодкий і дуже смачний. Повітряна випічка з солодким ревенем готується дуже просто, а виходить чудовою.

Пиріг з ревенем і манкою - не дуже традиційна випічка для нашої країни. Ревінь ще не настільки популярний і доступний. Але при бажанні можна знайти. Такий пиріг можна робити з різними начинками з фруктів або ягід, а я поділюся, як приготувати пиріг з ревенем і манкою. Манка в пирозі не випадково, ревінь дуже соковитий, і щоб пиріг не перетворився на місиво, манка візьме на себе всю зайву вологу. Пиріг виходить ніжним, соковитим і мега смачним. Ставте чайник і насолоджуйтеся відмінною домашньою випічкою.

  • Вершкове масло - 180 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Манька - 1/2 склянки
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Крем - 60 мілілітрів
  • Ревінь - 350 грам
  • Апельсиновий сік - 1 Склянка
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Вода - 1/2 склянки
пиріг з ревенем і манкою - фото крок 1
Ревінь помийте, поріжте невеликими шматочками і розділіть на дві частини.
пиріг з ревенем і манкою - фото крок 2
Манку змішайте однією частиною ревеню і залиште. Манка повинна насититися соком.
пиріг з ревенем і манкою - фото крок 3
Збийте масло з цукром і цедрою апельсина.
пиріг з ревенем і манкою - фото крок 4
Додайте яйця і збийте до однорідності.
пиріг з ревенем і манкою - фото крок 5
Додайте сметану.
пиріг з ревенем і манкою - фото крок 6
Додайте ревінь з манкою і добре все перемішайте.
пиріг з ревенем і манкою - фото крок 7
Викладіть тісто у форму для запікання, зверху викладіть другу частину ревеню. Надішліть в духовку розігріту до 180 градусів на 1 час.
пиріг з ревенем і манкою - фото крок 8
Поки пиріг печеться, приготуйте сироп. Апельсиновий сік змішайте з цукровою пудрою і водою. Поставте на вогонь і варіть, поки пудра повністю не розчиниться.
пиріг з ревенем і манкою - фото крок 9
Дістаньте пиріг з форми і залийте сиропом. Залиште просочитися пиріг в холодильник на кілька годин перед подачею.

Схожі рецепти