Пиріг з ревенем і манкою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з ревенем і манкою, просочений апельсиновим сиропом - вологий і ніжний, солодкий і дуже смачний. Повітряна випічка з солодким ревенем готується дуже просто, а виходить чудовою.
Пиріг з ревенем і манкою - не дуже традиційна випічка для нашої країни. Ревінь ще не настільки популярний і доступний. Але при бажанні можна знайти. Такий пиріг можна робити з різними начинками з фруктів або ягід, а я поділюся, як приготувати пиріг з ревенем і манкою. Манка в пирозі не випадково, ревінь дуже соковитий, і щоб пиріг не перетворився на місиво, манка візьме на себе всю зайву вологу. Пиріг виходить ніжним, соковитим і мега смачним. Ставте чайник і насолоджуйтеся відмінною домашньою випічкою.
- Вершкове масло - 180 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Манька - 1/2 склянки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Крем - 60 мілілітрів
- Ревінь - 350 грам
- Апельсиновий сік - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Вода - 1/2 склянки
Ревінь помийте, поріжте невеликими шматочками і розділіть на дві частини.
Манку змішайте однією частиною ревеню і залиште. Манка повинна насититися соком.
Збийте масло з цукром і цедрою апельсина.
Додайте яйця і збийте до однорідності.
Додайте сметану.
Додайте ревінь з манкою і добре все перемішайте.
Викладіть тісто у форму для запікання, зверху викладіть другу частину ревеню. Надішліть в духовку розігріту до 180 градусів на 1 час.
Поки пиріг печеться, приготуйте сироп. Апельсиновий сік змішайте з цукровою пудрою і водою. Поставте на вогонь і варіть, поки пудра повністю не розчиниться.
Дістаньте пиріг з форми і залийте сиропом. Залиште просочитися пиріг в холодильник на кілька годин перед подачею.