Пиріг з ревенем і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
З кислого ревеню і солодких яблук виходить чудова начинка для пирога. Пиріг з ревенем і яблуками робимо відкритим, прикривши начинку "гратами" . Сервірувати можна з кулькою вершкового морозива або збитими вершками.
Як приготувати пиріг з ревенем і яблуками? Виберемо найпростіший варіант цієї солодкої випічки. Основа тонке розсипчасте пісочне тісто, начинка - маленькі шматочки ревеню та яблук.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 4 Ст. Ложки(3 ст.Л. - для начинки, 1 ст.Л. - для тіста)
- Ванілін - 1 щіпка
- Ревінь - 100 грам
- Яблука - 5 штук
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
1. Підготуйте необхідні продукти. Яблука і ревінь вимийте.
2. Холодне вершкове масло наріжте кубиками, з'єднайте з борошном, сіллю, цукром, ваніліном і яйцем. Швидко замісіть тісто, зберіть його в кулю. Готове тісто загорніть в харчову плівку і на півгодини покладіть в холодильник.
3. Ревінь і яблука очистіть, наріжте кубиками. Покладіть в каструлю, засипте 3 столовими ложками цукру, додайте корицю, перемішайте.
4. Тісто розділяється на дві частини, одна повинна бути трохи більше. Більшу частину тіста розкачати і викладіть по формі. Наколи виделкою.
5. Зверху викладіть начинку з ревеню та яблук.
6. Меншу частину тіста розкачати і наріжте смужками. Зробіть "решітку" для верху пирога. Випікайте пиріг з ревенем і яблуками в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин.
7. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою. Смачного!