Рецепт Пиріг з ревенем і яблуками фото

Пиріг з ревенем і яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 30 хв.

З кислого ревеню і солодких яблук виходить чудова начинка для пирога. Пиріг з ревенем і яблуками робимо відкритим, прикривши начинку"гратами" . Сервірувати можна з кулькою вершкового морозива або збитими вершками.

Опис приготування:

Як приготувати пиріг з ревенем і яблуками? Виберемо найпростіший варіант цієї солодкої випічки. Основа тонке розсипчасте пісочне тісто, начинка - маленькі шматочки ревеню та яблук.

  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 4 Ст. Ложки(3 ст.Л. - для начинки, 1 ст.Л. - для тіста)
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Ревінь - 100 грам
  • Яблука - 5 штук
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
пиріг з ревенем і яблуками - фото крок 1
1. Підготуйте необхідні продукти. Яблука і ревінь вимийте.
пиріг з ревенем і яблуками - фото крок 2
2. Холодне вершкове масло наріжте кубиками, з'єднайте з борошном, сіллю, цукром, ваніліном і яйцем. Швидко замісіть тісто, зберіть його в кулю. Готове тісто загорніть в харчову плівку і на півгодини покладіть в холодильник.
пиріг з ревенем і яблуками - фото крок 3
3. Ревінь і яблука очистіть, наріжте кубиками. Покладіть в каструлю, засипте 3 столовими ложками цукру, додайте корицю, перемішайте.
пиріг з ревенем і яблуками - фото крок 4
4. Тісто розділяється на дві частини, одна повинна бути трохи більше. Більшу частину тіста розкачати і викладіть по формі. Наколи виделкою.
пиріг з ревенем і яблуками - фото крок 5
5. Зверху викладіть начинку з ревеню та яблук.
пиріг з ревенем і яблуками - фото крок 6
6. Меншу частину тіста розкачати і наріжте смужками. Зробіть"решітку" для верху пирога. Випікайте пиріг з ревенем і яблуками в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин.
пиріг з ревенем і яблуками - фото крок 7
7. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти