Ікра кабачкова з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна закуска, яку ще називають & Quot; Краснодарська& Quot. Вона поєднується з будь-якими гарнірами і може бути на столі в якості самостійного блюда.
Зробити таку ікру з кабачків і овочів можна не тільки на зиму, але і про запас. Незважаючи на тривалість її приготування, ця кабачкова ікра з овочами є дуже популярною закускою.
- Кабачок - 2 штуки
- Помідор - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Перець - 2 штуки
- Оцет - 50 грам
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 50 грам
1. Кожна господиня робить таку ікру з кабачків і овочів на зиму. Це дуже корисна і смачна закуска, яка готується з свіжих овочів.
2. Кабачок очищаємо і натираємо на тертці (можна подрібнити за допомогою блендера).
3. Натираємо моркву, нарізаємо болгарський перець (попередньо очистивши його від прожилок).
4. Ретельно миємо й дрібно ріжемо зелень.
5. Нарізаємо помідори на половинки, дрібно шаткуємо їх. В останню чергу очищаємо і нарізаємо часник.
6. Перекручуємо через м'ясорубку помідори, зелень і часник.
7. Обсмажуємо на олії цибулю і моркву, після чого будемо додавати на сковороду інші інгредієнти.
8. Коли всі овочі будуть на сковороді, заливаємо туди трохи води і тушкуємо до повного її википання.
9. Тушкуємо ікру близько години на дуже слабкому вогні. Я зазвичай підливаю воду або ставлю ікру на водяну баню (перший варіант краще). Оцет я додаю в самому кінці.
10. По готовності відправляємо ікру в стерилізовані банки, закочує.
11. Така кабачкова ікра з овочами виходить дуже смачною. Це незвичайна кабачкова ікра, оскільки в неї додаються помідори, перець і часник.