Ікра кабачкова в банку
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки на зиму - прекрасна традиція. Всі надлишки фруктів і овочів, які не вдається з'їсти свіжими, необхідно консервувати і маринувати. Дивіться, як приготувати ікру кабачкову в банку.
На своїй кухні я завжди роблю кілька заготовок, моїх улюблених. Прочитайте про одну з них, кабачкової ікри. Цей варіант підійде тим, хто вважає за краще не кашоподібну масу, а закуску шматочками. Головний інгредієнт можна замінити на патисони або баклажани.
- Кабачок - 2 кілограма
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 500 грам
- Часник - 300 грам
- Цукор - 150 грам
- Сіль - 70 грам
- Оцет 6% - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 500 мілілітрів
- Петрушка - 3 пучка
Кабачок помийте, Чистий і натрію sredney tёrke. Можна подрібнити його в блендері.
Морква помийте, чистий, натріть на середній тертці в окремий посуд. Цибуля чистий, помийте і дрібно наріжте.
Перець болгарський помийте, видаліть насіння і плодоніжки. Наріжте плоди соломкою.
Помідори і зелень помийте. Часник очистіть. Пропустіть овочі і петрушку через м'ясорубку.
В сотейник влейте масло. Пасеруйте в ньому цибулю протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім до цибулі додайте моркву. Готуйте ще 10 хвилин на середньому вогні, продовжуючи заважати.
У помідорні масу додайте оцет, цукор і сіль. Добре перемішайте масу.
Влийте помідорно-часникову масу до моркви з цибулею. Перемішайте і доведіть овочі до кипіння. Додайте в сотейник кабачки і перець. Знову доведіть блюдо до кипіння.
Варіть ікру на середньому вогні протягом 1 годину. Не забувайте заважати. Готову ікру в стерилізовані банки і закатати кришками. Поставте догори дном до охолодження, а потім зберігайте в темному місці. Приємною дегустації!