Рецепт Ікра кабачкова в банку фото

Ікра кабачкова в банку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Морква, Кабачок
Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Заготовки на зиму - прекрасна традиція. Всі надлишки фруктів і овочів, які не вдається з'їсти свіжими, необхідно консервувати і маринувати. Дивіться, як приготувати ікру кабачкову в банку.

На своїй кухні я завжди роблю кілька заготовок, моїх улюблених. Прочитайте про одну з них, кабачкової ікри. Цей варіант підійде тим, хто вважає за краще не кашоподібну масу, а закуску шматочками. Головний інгредієнт можна замінити на патисони або баклажани.

  • Кабачок - 2 кілограма
  • Болгарський перець - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Помідор - 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля - 500 грам
  • Часник - 300 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Сіль - 70 грам
  • Оцет 6% - 50 мілілітрів
  • Рослинна олія - 500 мілілітрів
  • Петрушка - 3 пучка
ікра кабачкова в банку - фото крок 1
Кабачок помийте, Чистий і натрію sredney tёrke. Можна подрібнити його в блендері.
ікра кабачкова в банку - фото крок 2
Морква помийте, чистий, натріть на середній тертці в окремий посуд. Цибуля чистий, помийте і дрібно наріжте.
ікра кабачкова в банку - фото крок 3
Перець болгарський помийте, видаліть насіння і плодоніжки. Наріжте плоди соломкою.
ікра кабачкова в банку - фото крок 4
Помідори і зелень помийте. Часник очистіть. Пропустіть овочі і петрушку через м'ясорубку.
ікра кабачкова в банку - фото крок 5
В сотейник влейте масло. Пасеруйте в ньому цибулю протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім до цибулі додайте моркву. Готуйте ще 10 хвилин на середньому вогні, продовжуючи заважати.
ікра кабачкова в банку - фото крок 6
У помідорні масу додайте оцет, цукор і сіль. Добре перемішайте масу.
ікра кабачкова в банку - фото крок 7
Влийте помідорно-часникову масу до моркви з цибулею. Перемішайте і доведіть овочі до кипіння. Додайте в сотейник кабачки і перець. Знову доведіть блюдо до кипіння.
ікра кабачкова в банку - фото крок 8
Варіть ікру на середньому вогні протягом 1 годину. Не забувайте заважати. Готову ікру в стерилізовані банки і закатати кришками. Поставте догори дном до охолодження, а потім зберігайте в темному місці. Приємною дегустації!

Схожі рецепти