Рецепт Хрін з буряком на зиму фото

Хрін з буряком на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Хрін
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, На сніданок
Заготовки

Російська душа завжди вимагає яскравих вражень і гостроти смаку, тому хрін у нас - це не тільки незмінне доповнення до всіляких страв, але і відмінна закуска для святкового столу.

Уже й не знаю, чи варто говорити про всі переваги цього простого рецепту хрону з буряком на зиму, адже будь-який російська людина знає, наскільки ця приправа може поліпшити смак різних страв. І м'ясо, риба, і, звичайно ж, холодець стане яскравішим і пікантні з таким хріном, та куди б ви його не додали, блюдо він точно не зіпсує. А яка це чудова закуска, словами не описати, напевно, тому без такого хрена не обходиться у нас жодне застілля. Так що, дорогі мої любителі всього гострого і пекучого, тепер вам залишається тільки дізнатися, як приготувати хрін з буряком на зиму і приступити до справи, щоб у вас під рукою завжди була баночка ароматного хрону.

  • Хрін коріння - 10-12 штуки
  • Буряк - 1 штука
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (з верхом)
  • Сіль велика - 1 Чайна ложка
хрін з буряком на зиму - фото крок 1
Отже, свіжі корені хрону очищаємо і ретельно промиваємо.
хрін з буряком на зиму - фото крок 2
Потім нарізаємо їх на невеликі шматочки довжиною в 4-5 см.
хрін з буряком на зиму - фото крок 3
Заливаємо нарізаний хрін крижаною водою і залишаємо в холодильнику на 5-6 годинок.
хрін з буряком на зиму - фото крок 4
З плином часу хрін подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або дрібної терки.
хрін з буряком на зиму - фото крок 5
Сиру сікла промиваємо і трьом на дрібній тертці.
хрін з буряком на зиму - фото крок 6
Тепер перекладаємо хрін в банку, а бурякову масу викладаємо на шматочок тканини і віджимають з неї сік, можна прямо в банку з хріном.
хрін з буряком на зиму - фото крок 7
Додаємо цукор, сіль і оцет, доливаємо кип'ячену воду (холодну) і гарненько все перемішуємо.
хрін з буряком на зиму - фото крок 8
Розкладаємо хрін з більш дрібним стерилізованим баночках і закочує їх. Зберігати цю закуску краще в холодильнику або іншому холодної місці.

Схожі рецепти