Холодник з буряком на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Іноді хочеться, щоб їжа була легкою і освіжала. Відмінним варіантом буде рецепт, як приготувати холодник з буряком на кефірі. Він смачний, ситний і легкий, відмінно підійде для обіду.
У кухнях багатьох народів світу є подібні холодні супи, цей родом з Литви. Він до неподобства простий і легкий, для нього потрібні доступні продукти, які можна купити в магазині. Завдяки присутньої буряках суп набуває насичений смак і дуже красивий колір. Обов'язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте.
- Буряк - 3-4 штук
- Огірок свіжий - 3 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Кефір - 1 літр
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Сіль - За смаком
1. Моєму буряк і відправляємо її в каструлю з водою, варимо до повної готовності (перевіряємо виделкою). Приблизно через 1-1, 5 години буряк готова, очищаємо її від шкірки і подрібнюємо на крупній тертці.
2. Відварюємо яйця, після чого нарізаємо їх кубиком. Миємо й нарізаємо свіжий огірок кубиком, миємо й нарізаємо зелень і цибулю.
3. Всі інгредієнти відправляємо у велику каструлю, щоб зручно було заважати, солимо за смаком і додаємо сметану.
4. Додаємо в каструлю весь кефір. Якщо бачите, що маса дуже густа, то додаємо трохи холодної очищеної води.
5. Всі інгредієнти супу перемішуємо і відправляємо в холодильник на 1 час. Готовий суп подаємо обов'язково холодним, можна прикрасити гілочкою кропу або петрушки.