Холодник з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Існує багато холодних супів, крім звичної окрошки, для теплого пори року. Якщо ви любите подібні страви, то вам буде цікавий мій рецепт про те, як приготувати холодник з буряком.
Цей національний білоруський суп також називають пісним борщ. Він освіжає в жарку пору і насичує організм, адже в ньому досить багато поживних інгредієнтів. Так що він не тільки смачний, але ще і дуже корисний. Готується просто, але потрібно заздалегідь відварити буряк з картоплею, а це займе деякий час.
- Буряк - 4 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Огірок - 2 штуки
- Крем - 100 грам
- Вода кип'ячена - 4 склянки (холодна)
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Кріп - 1 пучок
- Зелена цибуля - 1 пучок
Буряк помийте, залийте водою і відваріть до готовності протягом 1, 5 годину. Остудіть її, очистіть і натріть на крупній тертці. Залийте її водою і залиште в холодильнику. Додайте сіль і кислоту.
Картопля помийте і відваріть до готовності. Почистіть і наріжте його кубиками. Також відваріть яйця. Повністю остудіть інгредієнти.
Огірок помийте і наріжте кубиками. Лук і кріп промийте і подрібніть. Всі інгредієнти повністю охолодіть в холодильнику окремо.
Як тільки вода з буряком стане рожевого кольору, додайте в неї всі інгредієнти. Прикрасьте холодник яйцями. При подачі покладіть в кожну порцію сметану.