Рецепт Холодник з буряком фото

Холодник з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Буряк , Овочі , Картопля
Дієтичне харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Існує багато холодних супів, крім звичної окрошки, для теплого пори року. Якщо ви любите подібні страви, то вам буде цікавий мій рецепт про те, як приготувати холодник з буряком.

Опис приготування:

Цей національний білоруський суп також називають пісним борщ. Він освіжає в жарку пору і насичує організм, адже в ньому досить багато поживних інгредієнтів. Так що він не тільки смачний, але ще і дуже корисний. Готується просто, але потрібно заздалегідь відварити буряк з картоплею, а це займе деякий час.

  • Буряк - 4 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Огірок - 2 штуки
  • Крем - 100 грам
  • Вода кип'ячена - 4 склянки (холодна)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
  • Кріп - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 1 пучок
холодник з буряком - фото крок 1
Буряк помийте, залийте водою і відваріть до готовності протягом 1, 5 годину. Остудіть її, очистіть і натріть на крупній тертці. Залийте її водою і залиште в холодильнику. Додайте сіль і кислоту.
холодник з буряком - фото крок 2
Картопля помийте і відваріть до готовності. Почистіть і наріжте його кубиками. Також відваріть яйця. Повністю остудіть інгредієнти.
холодник з буряком - фото крок 3
Огірок помийте і наріжте кубиками. Лук і кріп промийте і подрібніть. Всі інгредієнти повністю охолодіть в холодильнику окремо.
холодник з буряком - фото крок 4
Як тільки вода з буряком стане рожевого кольору, додайте в неї всі інгредієнти. Прикрасьте холодник яйцями. При подачі покладіть в кожну порцію сметану.

Схожі рецепти