Рецепт Холодник з буряком фото

Холодник з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Буряк, Овочі, Картопля
Дієтичне харчування
На обід
Борщ, Супи

Існує багато холодних супів, крім звичної окрошки, для теплого пори року. Якщо ви любите подібні страви, то вам буде цікавий мій рецепт про те, як приготувати холодник з буряком.

Цей національний білоруський суп також називають пісним борщ. Він освіжає в жарку пору і насичує організм, адже в ньому досить багато поживних інгредієнтів. Так що він не тільки смачний, але ще і дуже корисний. Готується просто, але потрібно заздалегідь відварити буряк з картоплею, а це займе деякий час.

  • Буряк - 4 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Огірок - 2 штуки
  • Крем - 100 грам
  • Вода кип'ячена - 4 склянки (холодна)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
  • Кріп - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 1 пучок
холодник з буряком - фото крок 1
Буряк помийте, залийте водою і відваріть до готовності протягом 1, 5 годину. Остудіть її, очистіть і натріть на крупній тертці. Залийте її водою і залиште в холодильнику. Додайте сіль і кислоту.
холодник з буряком - фото крок 2
Картопля помийте і відваріть до готовності. Почистіть і наріжте його кубиками. Також відваріть яйця. Повністю остудіть інгредієнти.
холодник з буряком - фото крок 3
Огірок помийте і наріжте кубиками. Лук і кріп промийте і подрібніть. Всі інгредієнти повністю охолодіть в холодильнику окремо.
холодник з буряком - фото крок 4
Як тільки вода з буряком стане рожевого кольору, додайте в неї всі інгредієнти. Прикрасьте холодник яйцями. При подачі покладіть в кожну порцію сметану.

Схожі рецепти