Рецепт Холодець на рік Щура фото

Холодець на рік Щура
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Білоруська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Новий рік
Холодець

Холодець на рік Щура - це смачне і святкове блюдо. Готується з доступних інгредієнтів, а виглядає дуже апетитно. Беріть на замітку рецепт!

Холодець на рік Щура - це оригінальне і дуже смачна страва до Нового року. Якщо ви не знаєте, як приготувати таку страву, то даний рецепт допоможе вам це зробити. Для цього візьміть куряче м'ясо і желатин. З курячого м'яса можна дуже швидко приготувати заливне, адже курка швидко вариться. Додавання желатину прискорить і спростить процес застигання, заливне вийде на славу.

  • Куряче м'ясо - 500 грам
  • Желатин - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 700 грам
  • Морквина - 15 грам (для декору)
  • Яйця перепелині - 2-3 штук (для декору)
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Перець горошком - За смаком (для декору)
холодець на рік Щура - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування заливного на рік Щура.
холодець на рік Щура - фото крок 2
Куряче м'ясо промийте і складіть в каструлю. Для рецепта можете використовувати будь-які частини курки - стегенця, стегенця, гомілки або крильця. Але я раджу використовувати м'ясо на кістці, воно смачніше і холодець краще застигне.
холодець на рік Щура - фото крок 3
Залийте м'ясо водою і поставте вариться на 1 час. Після закипання води, зніміть піну, всипте сіль, прикрийте каструлю кришкою і варіть на тихому вогні, щоб бульйон НЕ википів. За смаком бульйон можете поперчити.
холодець на рік Щура - фото крок 4
Розпустіть желатин в 150 грам холодної води, залиште на 15 хвилин, нехай набрякне.
холодець на рік Щура - фото крок 5
Дістаньте м'ясо з бульйону і додайте туди набряклий желатин. Розмішайте желатин в гарячому бульйоні, він повністю розчиниться.
холодець на рік Щура - фото крок 6
Куряче м'ясо трохи остудіть і відокремте від кісток. Шкурки теж краще видаліть.
холодець на рік Щура - фото крок 7
Викладіть на дно форми куряче м'ясо. Можна взяти скляну або керамічну красиву форму.
холодець на рік Щура - фото крок 8
Залийте м'ясо теплим бульйоном, дайте повністю охолонути на столі, потім поставте заливне в холодильник до повного застигання.
холодець на рік Щура - фото крок 9
Через 3-4 годин zalivnoe zastиnet, прикрасьте його пахвами з варених перепелиних яєць. Вушка і хвостик зробіть з морквини. Очки можна зробити мишкам з перцю горошком. Прикрасьте заливне зеленню.

Схожі рецепти