Холодець на рік Щура
(покроковий рецепт з фото)
Холодець на рік Щура - це смачне і святкове блюдо. Готується з доступних інгредієнтів, а виглядає дуже апетитно. Беріть на замітку рецепт!
Холодець на рік Щура - це оригінальне і дуже смачна страва до Нового року. Якщо ви не знаєте, як приготувати таку страву, то даний рецепт допоможе вам це зробити. Для цього візьміть куряче м'ясо і желатин. З курячого м'яса можна дуже швидко приготувати заливне, адже курка швидко вариться. Додавання желатину прискорить і спростить процес застигання, заливне вийде на славу.
- Куряче м'ясо - 500 грам
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Вода - 700 грам
- Морквина - 15 грам (для декору)
- Яйця перепелині - 2-3 штук (для декору)
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Перець горошком - За смаком (для декору)
Підготуйте інгредієнти для приготування заливного на рік Щура.
Куряче м'ясо промийте і складіть в каструлю. Для рецепта можете використовувати будь-які частини курки - стегенця, стегенця, гомілки або крильця. Але я раджу використовувати м'ясо на кістці, воно смачніше і холодець краще застигне.
Залийте м'ясо водою і поставте вариться на 1 час. Після закипання води, зніміть піну, всипте сіль, прикрийте каструлю кришкою і варіть на тихому вогні, щоб бульйон НЕ википів. За смаком бульйон можете поперчити.
Розпустіть желатин в 150 грам холодної води, залиште на 15 хвилин, нехай набрякне.
Дістаньте м'ясо з бульйону і додайте туди набряклий желатин. Розмішайте желатин в гарячому бульйоні, він повністю розчиниться.
Куряче м'ясо трохи остудіть і відокремте від кісток. Шкурки теж краще видаліть.
Викладіть на дно форми куряче м'ясо. Можна взяти скляну або керамічну красиву форму.
Залийте м'ясо теплим бульйоном, дайте повністю охолонути на столі, потім поставте заливне в холодильник до повного застигання.
Через 3-4 годин zalivnoe zastиnet, прикрасьте його пахвами з варених перепелиних яєць. Вушка і хвостик зробіть з морквини. Очки можна зробити мишкам з перцю горошком. Прикрасьте заливне зеленню.