Хліб на ряжанці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для багатьох звичка готувати домашній хліб перетворюється на хобі. Тому вирішила запропонувати вам один з цікавих і простих рецептів приготування несолодкої випічки. Буде хліб на ряжанка в духовці.
У цьому рецепті немає яєць, тільки ряжанка, мука, дріжджі, сіль, цукор і рослинне масло. Дріжджі використовуються сухі, але ви можете використовувати будь-які. Хліб запікається в будь-якій формі, а даний рецепт підходить навіть для мультиварки. Тільки там ви повинні вибрати режим "випічка" і виставити температуру (якщо не вибирається автоматично) або"& Quot Хліб; , дочекатися приготування і подавати випічку до столу.
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Ряжанка - 350 грам
- Рослинна олія - 40 грам
- Борошно - 500-600 грам
- Сіль - 5 грам
- Цукор - 20 грам
1. Замочуємо сухі дріжджі зі столовою ложкою цукру і двома столовими ложками борошна в теплій ряжанка, даємо постояти в теплому місці близько 20 хвилин, поки вийде опара.
2. Потім додаємо сіль, борошно і рослинне масло. Замішуємо туге тісто, накриваємо його кухонним рушником або серветкою. Ставимо також в тепле місце, щоб тісто піднялося мінімум в 2 рази.
3. Коли тісто підніметься, посипаємо його поверхню борошном і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо хліб близько 20 хвилин, зменшивши температуру до 180 градусів.
4. Коли хліб буде готовий (готовність перевіряйте ножем), на ньому з'явиться рум'яна кірочка. Діставайте його з духовки, дайте постояти в формі до охолодження.
5. Потім дістаньте з форми і дайте ще трохи постояти, як кажуть - "відпочити" .
6. Через годину-дві хліб можна нарізати. Але якщо ви вже зголодніли і готовий обід, смачного!