Хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Хліб без дріжджів на основі кефіру легкий в приготуванні і не вимагає великих витрат. Головна перевага - не варто чекати, INDICA стартер postoit. Після приготування тіста його можна відразу випікати.
Простий рецепт хліба без дріжджів я спробувала після того, як в будинку залишилася велика кількість невикористаного кефіру, тому я вирішила спробувати експериментальний рецепт без дріжджового тіста. Це простий рецепт для тих, хто не дружить з дріжджовим тестом. Його легко приготувати в домашніх умовах.
Рецепт:
1. Треба змішати ½ склянки кефіру з вівсяними пластівцями і дозволити постояти 20 хв, поки вони не розбухнуть, після чого слід додати висівки (за бажанням і смаку висівки можна не додавати).
2. Окремо змішати залишилися сухі інгредієнти, додати кефір з набряклими пластівцями. Все змішати.
3. Почати додавати кефір частинами. Поперемінно вимішувати тісто, коли воно перестане прилипати до рук - перестати додавати кефір.
4. Слід змастити деко олією, викласти на нього хліб, хліб зверху надрізати.
5. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів приблизно 40 - 50 хв.
6. Після того, як хліб дістанете з печі, його варто змастити медом і посипати за бажанням насінням кунжуту. Накрити рушником, не знімаючи хліб з дека, і дати йому охолонути. Трохи теплий хліб можна покласти в поліетиленовий пакет, щоб хліб не черствів.
От і все, хліб без дріжджів готовий. Удачі в приготуванні!
- Кефір - 1 Склянка
- Вівсяні пластівці - 1/2 склянки
- Висівки - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2, 5 склянки
- Мед - 1 Чайна ложка(Смазать хлеб)
Рецепт:
1. Треба змішати ½ склянки кефіру з вівсяними пластівцями і дозволити постояти 20 хв, поки вони не розбухнуть, після чого слід додати висівки (за бажанням і смаку висівки можна не додавати).
2. Окремо змішати залишилися сухі інгредієнти, додати кефір з набряклими пластівцями. Все змішати.
3. Почати додавати кефір частинами. Поперемінно вимішувати тісто, коли воно перестане прилипати до рук - перестати додавати кефір.
4. Слід змастити деко олією, викласти на нього хліб, хліб зверху надрізати.
5. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів приблизно 40 - 50 хв.
6. Після того, як хліб дістанете з печі, його варто змастити медом і посипати за бажанням насінням кунжуту. Накрити рушником, не знімаючи хліб з дека, і дати йому охолонути. Трохи теплий хліб можна покласти в поліетиленовий пакет, щоб хліб не черствів.
От і все, хліб без дріжджів готовий. Удачі в приготуванні!