Рецепт Хліб без дріжджів фото

Хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Борошно
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хліб без дріжджів на основі кефіру легкий в приготуванні і не вимагає великих витрат. Головна перевага - не варто чекати, INDICA стартер postoit. Після приготування тіста його можна відразу випікати.

Опис приготування:

Простий рецепт хліба без дріжджів я спробувала після того, як в будинку залишилася велика кількість невикористаного кефіру, тому я вирішила спробувати експериментальний рецепт без дріжджового тіста. Це простий рецепт для тих, хто не дружить з дріжджовим тестом. Його легко приготувати в домашніх умовах.

Рецепт:

1. Треба змішати ½ склянки кефіру з вівсяними пластівцями і дозволити постояти 20 хв, поки вони не розбухнуть, після чого слід додати висівки (за бажанням і смаку висівки можна не додавати).

2. Окремо змішати залишилися сухі інгредієнти, додати кефір з набряклими пластівцями. Все змішати.

3. Почати додавати кефір частинами. Поперемінно вимішувати тісто, коли воно перестане прилипати до рук - перестати додавати кефір.

4. Слід змастити деко олією, викласти на нього хліб, хліб зверху надрізати.

5. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів приблизно 40 - 50 хв.

6. Після того, як хліб дістанете з печі, його варто змастити медом і посипати за бажанням насінням кунжуту. Накрити рушником, не знімаючи хліб з дека, і дати йому охолонути. Трохи теплий хліб можна покласти в поліетиленовий пакет, щоб хліб не черствів.

От і все, хліб без дріжджів готовий. Удачі в приготуванні!


  • Кефір - 1 Склянка
  • Вівсяні пластівці - 1/2 склянки
  • Висівки - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Мед - 1 Чайна ложка(Смазать хлеб)
Простий рецепт хліба без дріжджів я спробувала після того, як в будинку залишилася велика кількість невикористаного кефіру, тому я вирішила спробувати експериментальний рецепт без дріжджового тіста. Це простий рецепт для тих, хто не дружить з дріжджовим тестом. Його легко приготувати в домашніх умовах.

Рецепт:

1. Треба змішати ½ склянки кефіру з вівсяними пластівцями і дозволити постояти 20 хв, поки вони не розбухнуть, після чого слід додати висівки (за бажанням і смаку висівки можна не додавати).

2. Окремо змішати залишилися сухі інгредієнти, додати кефір з набряклими пластівцями. Все змішати.

3. Почати додавати кефір частинами. Поперемінно вимішувати тісто, коли воно перестане прилипати до рук - перестати додавати кефір.

4. Слід змастити деко олією, викласти на нього хліб, хліб зверху надрізати.

5. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів приблизно 40 - 50 хв.

6. Після того, як хліб дістанете з печі, його варто змастити медом і посипати за бажанням насінням кунжуту. Накрити рушником, не знімаючи хліб з дека, і дати йому охолонути. Трохи теплий хліб можна покласти в поліетиленовий пакет, щоб хліб не черствів.

От і все, хліб без дріжджів готовий. Удачі в приготуванні!

Схожі рецепти