Рецепт Халюж фото

Халюж
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Адигейський сир
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Халюжі - це блюдо адигейської кухні. По суті це великі плоскі пиріжки з сиром, обсмажені в олії, найближчі родичі чебуреків.

Опис приготування:

Готують халюжі як на свята, так і для сімейного сніданку або вечері. Соковита начинка і тоненьке хрустке тісто не залишить вас байдужими. Пропоную приготувати халюжі і побалувати близьких цієї смачної і ароматної домашньою випічкою.

  • Борошно - 1 Склянка(250 мл)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Крем - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
  • Вода - 100 мілілітрів (окріп)
  • Адигейський сир - 250 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Чорний мелений перець - За смаком
халюж - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
халюж - фото крок 2
У гарячу воду додайте сметану і сіль. Перемішайте.
халюж - фото крок 3
У глибоку миску насипте борошно і влийте гарячу суміш.
халюж - фото крок 4
Перемішайте все ложкою, потім руками замісити м'яке, трохи липке тісто. Зберіть тісто в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин.
халюж - фото крок 5
Для начинки сир натріть на тертці або просто розкришити руками. Додайте до нього, якщо необхідно, сіль і чорний мелений перець за смаком.
халюж - фото крок 6
Розділити тісто 8-10 частин.
халюж - фото крок 7
Кожен шматочок тіста розкачати у формі кола, товщиною близько 2-3 мл. На один край тіста покладіть начинку.
халюж - фото крок 8
Накрийте начинку другою половиною тіста і защипніть краю руками, після чого ображати ножем зайве тісто.
халюж - фото крок 9
Халюжі обсмажте на сковороді у великій кількості рослинного масла.
халюж - фото крок 10
Готувати потрібно на середньому вогні. У процесі смаження халюжі потрібно поливати розпеченим маслом, щоб вони вийшли пишними і пузирчастими.
халюж - фото крок 11
Готові халюжі перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла, після чого відразу подавайте їх до столу. Хрусткі зовні і м'які всередині, в гарячому вигляді вони особливо смачні. Смачного!

Схожі рецепти