Hala
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Hala - це традиційний єврейський святковий хліб. Смачна дріжджова здоба відмінно підходить не тільки для свят, але і в якості легкого перекусу з молоком або з джемом на десерт до чаю.
Опис приготування:
У тісто для хали можна додати родзинки, а перед випічкою в духовці халу можна посипати кунжутним насінням, насінням або маком. Особливо смачно їсти халу з маслом. До речі, зал - відмінний подарунок при поході в гості.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 40 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки
- Дріжджі сухі - 15 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
1. У великій мисці змішайте борошно, сіль, цукор, дріжджі, мідь, олія, воду, вбийте одне яйце.
2. Спочатку перемішайте дерев'яною ложкою.
3. Продовжуйте місити тісто руками.
4. Коли тісто змінить текстуру, стане пишним і ніжним, викладіть його в миску.
5. Накрийте тісто і залиште в теплому місці на 1, 5-2 годину. Воно повинно вирости в обсязі в два рази.
6. По закінченню зазначеного часу, випустіть з тіста повітря, просто натиснувши на нього.
7. Зніміть тісто зі стінок миски, "зібравши" його в центрі.
8. Присипте робочу поверхню борошном.
9. Викладіть тісто на борошно, сформувавши з нього велику ковбаску.
10. Нехай тісто"відпочине" хвилин 5-6, а потім розріжте його ножем на 6 рівних частин.
11. Кожен шматочок тіста розкачати в довгу ковбаску.
12. "Ковбаски" викладіть в ряд.
13. Три смужки скріпіть і заплетене в косичку. Кінець також закріпіть.
14. Вийде дві коси.
15. Деко застеліть пергаментом і викладіть хали.
16. Прикрийте хали і залиште їх на півгодини. За цей час вони збільшаться в розмірі в два рази.
17. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Халу змастіть збитим яйцем і, по бажанню, присипте кунжутом або маком.
18. Випікайте халу протягом 20-30 хвилин.
19. Пишна і золотиста хала готова. Смачного!