Рецепт Hala фото

Hala
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Святковий обід
Випічка
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Hala - це традиційний єврейський святковий хліб. Смачна дріжджова здоба відмінно підходить не тільки для свят, але і в якості легкого перекусу з молоком або з джемом на десерт до чаю.

Опис приготування:

У тісто для хали можна додати родзинки, а перед випічкою в духовці халу можна посипати кунжутним насінням, насінням або маком. Особливо смачно їсти халу з маслом. До речі, зал - відмінний подарунок при поході в гості.

  • Борошно - 500 грам
  • Цукор - 40 грам
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 2 штуки
  • Дріжджі сухі - 15 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
Hala - фото крок 1
1. У великій мисці змішайте борошно, сіль, цукор, дріжджі, мідь, олія, воду, вбийте одне яйце.
Hala - фото крок 2
2. Спочатку перемішайте дерев'яною ложкою.
Hala - фото крок 3
3. Продовжуйте місити тісто руками.
Hala - фото крок 4
4. Коли тісто змінить текстуру, стане пишним і ніжним, викладіть його в миску.
Hala - фото крок 5
5. Накрийте тісто і залиште в теплому місці на 1, 5-2 годину. Воно повинно вирости в обсязі в два рази.
Hala - фото крок 6
6. По закінченню зазначеного часу, випустіть з тіста повітря, просто натиснувши на нього.
Hala - фото крок 7
7. Зніміть тісто зі стінок миски, "зібравши" його в центрі.
Hala - фото крок 8
8. Присипте робочу поверхню борошном.
Hala - фото крок 9
9. Викладіть тісто на борошно, сформувавши з нього велику ковбаску.
Hala - фото крок 10
10. Нехай тісто"відпочине" хвилин 5-6, а потім розріжте його ножем на 6 рівних частин.
Hala - фото крок 11
11. Кожен шматочок тіста розкачати в довгу ковбаску.
Hala - фото крок 12
12. "Ковбаски" викладіть в ряд.
Hala - фото крок 13
13. Три смужки скріпіть і заплетене в косичку. Кінець також закріпіть.
Hala - фото крок 14
14. Вийде дві коси.
Hala - фото крок 15
15. Деко застеліть пергаментом і викладіть хали.
Hala - фото крок 16
16. Прикрийте хали і залиште їх на півгодини. За цей час вони збільшаться в розмірі в два рази.
Hala - фото крок 17
17. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Халу змастіть збитим яйцем і, по бажанню, присипте кунжутом або маком.
Hala - фото крок 18
18. Випікайте халу протягом 20-30 хвилин.
Hala - фото крок 19
19. Пишна і золотиста хала готова. Смачного!

Схожі рецепти