Рецепт Гусь в фользі фото

Гусь в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гусь
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Різдво
Гарячі страви, Страви цілком

Зазвичай гусака запікають досить довго. Гусь в фользі приготується швидше і буде навіть більш соковитим. Я пробувала різні варіанти. Хочу поділитися з вами своїм досвідом з приготування гусака у фользі.

Гусь в фользі виходить ніжнішим, тому що запікається у власному соку основний час. Гусь в фользі виходить дуже красивим і подається до святкового столу. Це традиційне різдвяне блюдо. Для гусака у фользі в цьому варіанті подається біле напівсолодке вино, якщо вже ми використовували його в приготуванні. Смачного!

  • Гусь - 1 штука
  • Яблука - 5-6 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Базилік - За смаком
  • Біле вино - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Зелень - За смаком
гусь в фользі - фото крок 1
Тушку гусака потрібно ретельно підготувати, видаливши всі нутрощі і ретельно ощипать. Добре промити і обсушити рушником. Помити яблука (я люблю зелені), лимон нарізати шматочками. Гуся натираємо сіллю, перцем, базиліком і спеціями.
гусь в фользі - фото крок 2
Начиняємо тушку гусака яблуками і лимоном. Zashivaem, залишаючи маленький отвір. Туди додаємо біле напівсолодке вино і зашиваємо до кінця.
гусь в фользі - фото крок 3
Ретельно загортаємо гусака в фольгу, яку скроплюємо вином. Сік і жир не повинні випливати, щоб гусак не підгорів.
гусь в фользі - фото крок 4
У розігріту до 170 градусів духовку ставимо гусака і запікаємо 1, 5 годину. Через цей час відкриваємо фольгу і даємо гусака підрум'янитися ще 30 хвилин, поливаючи соком з жирком.
гусь в фользі - фото крок 5
Готового гусака дістаємо і укладаємо цілком на блюдо, прикрасивши зеленню і запеченими яблуками.

Схожі рецепти