Гусь в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай гусака запікають досить довго. Гусь в фользі приготується швидше і буде навіть більш соковитим. Я пробувала різні варіанти. Хочу поділитися з вами своїм досвідом з приготування гусака у фользі.
Гусь в фользі виходить ніжнішим, тому що запікається у власному соку основний час. Гусь в фользі виходить дуже красивим і подається до святкового столу. Це традиційне різдвяне блюдо. Для гусака у фользі в цьому варіанті подається біле напівсолодке вино, якщо вже ми використовували його в приготуванні. Смачного!
- Гусь - 1 штука
- Яблука - 5-6 штук
- Лимон - 1 штука
- Базилік - За смаком
- Біле вино - За смаком
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
Тушку гусака потрібно ретельно підготувати, видаливши всі нутрощі і ретельно ощипать. Добре промити і обсушити рушником. Помити яблука (я люблю зелені), лимон нарізати шматочками. Гуся натираємо сіллю, перцем, базиліком і спеціями.
Начиняємо тушку гусака яблуками і лимоном. Zashivaem, залишаючи маленький отвір. Туди додаємо біле напівсолодке вино і зашиваємо до кінця.
Ретельно загортаємо гусака в фольгу, яку скроплюємо вином. Сік і жир не повинні випливати, щоб гусак не підгорів.
У розігріту до 170 градусів духовку ставимо гусака і запікаємо 1, 5 годину. Через цей час відкриваємо фольгу і даємо гусака підрум'янитися ще 30 хвилин, поливаючи соком з жирком.
Готового гусака дістаємо і укладаємо цілком на блюдо, прикрасивши зеленню і запеченими яблуками.