Грушеві печива
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати грушевий печива, щоб вони вийшли ніжними і ароматними. Це нескладний рецепт, який вимагає всього 30 хвилин часу. У підсумку вийде оригінальний десерт.
Із зазначеного кількість продуктів виходить близько 10 печива. Я брала подвійну порцію і отримала 23 штучки. Печиво дуже смачно їсти з молоком і кефіром. Якщо зберігати його в скляній банці, то воно довго не черствіє і залишається ніжним. А зберігання в паперовому пакеті робить його хрустким.
- Борошно пшеничне - 3 склянки (склянка 200 мл.)
- Соковиті груші - 2 штуки (солодкі або кисло-солодкі, м'які, великі )
- Цукровий пісок - 1 Склянка (склянка 200 мл.)
- Вершкове масло або маргарин - 200 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 За смаком (в тісто)
Необхідно вимити і висушити груші. Далі краще очистити їх від серцевини. Шкіру можна зняти, якщо вона жорстка. Натріть груші на крупній тертці і викладіть в миску, де буде замішуватися тісто. Утворений сік злийте туди ж.
Масло або маргарин розм'якшити, додайте в ємність до груш. Туди ж висипте цукор, корицю і борошно. Перед тим як вимішувати тісто, на борошно висипте соду. Вимісити тісто. Найзручніше це робити руками. Тісто не повинно бути рідким, тому при необхідності можна додати борошна.
Далі сформуйте печива середнього розміру, викладіть їх на деко, застелений папером для випічки і злегка змащений олією. Печива можна формувати за допомогою пекарського мішка. Я відмінно впоралася і без нього.
Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів. Якщо хочете отримати темну скоринку і зробити печиво розсипчастим, виставте температуру 190 градусів. Випікайте десерт близько 15 хвилин. Перевірити готовність печива можна стандартним чином - за допомогою сірника. Перед подачею дайте випічці трохи охолонути.