Грушеві мафіни
(покроковий рецепт з фото)
На десерт до чаю хочу запропонувати відмінний варіант, як приготувати грушеві маффіни. Виходить швидко, дуже апетитно і смачно. Прекрасний рецепт випічки на швидку руку, який стане в нагоді всім.
Цей рецепт приготування грушевих маффинов може бути виконаний в двох варіантах: фрукти можуть бути шматочками або подрібненими в пюре. Спробуйте обидва варіанти і знайдіть той, який вам більше до душі. Горішки можуть прикрасити випічку при подачі, так як прекрасно поєднуються з м'якими і ароматними грушами. Спробуйте зробити такі мафіни, вони дійсно дуже смачні.
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 180 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Груші - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Горішки - 1 За смаком
1. Насамперед вимийте і висушіть груші. Очистіть від серцевини і шкірки. Далі можете нарізати їх невеликими кубиками, натерти на тертці або відправити в сотейник з невеликою кількістю води і проварити до м'якості. Потім подрібніть в пюре.
2. Паралельно розігрійте духовку до 180 градусів і займіться тестом. У мисочці збийте вершкове масло (можна використовувати в цьому простому рецепті грушевих маффинов також маргарин) з цукром. Додайте яйця, перемішайте до однорідності.
3. Всипте просіяне борошно і розпушувач.
4. Вливайте тонкою цівкою молоко і перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.
5. Підготуйте формочки, г заряд 2/3 тестом. Зверху викладіть груші, відправте форму в духовку хвилин на 25-30.
6. Ось такі апетитні грушеві маффіни в домашніх умовах вийшли. Перед подачею можна доповнити їх збитими вершками, улюбленим кремом або просто присипати горішками.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!