Грушеве варення з маком
(покроковий рецепт з фото)
Тому хто любить груші, не потрібно описувати дивовижний смак варення з них. А я вас здивую, і запропоную рецепт грушевого варення з маком. Додайте ще паличку кориці і кардамон. Магія!
Грушеве варення має сильний аромат і смак. Додавання маку, кориці і кардамону додасть варення особливий шарм. Готувати його просто і швидко, можна використовувати переспілі груші.
- Груші - 1 кілограм
- Цукор - 250 грам
- Обкладинка - 1 штука
- Кардамон - 3 штуки
- Лимон - 1 штука
- Мак - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти. Мак залийте гарячою водою, відкиньте на сито. Груші вимийте.
Груші наріжте скибочками, видаліть насіння. Помістіть в каструлю і засипте цукром. Коробочки кардамону розкрийте, насіння потовчіть. Мак, кардамон, лимонний сік, паличку кориці додайте до груш. Дайте постояти 30 хвилин, щоб груша пустила сік.
На середньому вогні доведіть до кипіння, на мінімальному - варіть протягом 15 хвилин. Видаліть паличку кориці.
Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, закатати кришками. Остудіть. Зберігайте в прохолодному і темному місці.