Рецепт Грушеве варення з маком фото

Грушеве варення з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5
Час приготування: 45 хв.

Тому хто любить груші, не потрібно описувати дивовижний смак варення з них. А я вас здивую, і запропоную рецепт грушевого варення з маком. Додайте ще паличку кориці і кардамон. Магія!

Опис приготування:

Грушеве варення має сильний аромат і смак. Додавання маку, кориці і кардамону додасть варення особливий шарм. Готувати його просто і швидко, можна використовувати переспілі груші.

  • Груші - 1 кілограм
  • Цукор - 250 грам
  • Обкладинка - 1 штука
  • Кардамон - 3 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Мак - 2 Ст. Ложки
грушеве варення з маком - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Мак залийте гарячою водою, відкиньте на сито. Груші вимийте.
грушеве варення з маком - фото крок 2
Груші наріжте скибочками, видаліть насіння. Помістіть в каструлю і засипте цукром. Коробочки кардамону розкрийте, насіння потовчіть. Мак, кардамон, лимонний сік, паличку кориці додайте до груш. Дайте постояти 30 хвилин, щоб груша пустила сік.
грушеве варення з маком - фото крок 3
На середньому вогні доведіть до кипіння, на мінімальному - варіть протягом 15 хвилин. Видаліть паличку кориці.
грушеве варення з маком - фото крок 4
Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, закатати кришками. Остудіть. Зберігайте в прохолодному і темному місці.

Схожі рецепти