Гречка з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт для любителів гречаної каші, з моєму випадку з овочами, а саме: помідор, цибулю і моркву. Гречка виходить ароматною, смачною і розсипчастою! рекомендую спробувати!
Розповідаю, як приготувати "гречку з помідорами" . Це просте, але ароматне блюдо цілком стане самостійним вечерею в пісні дні, а також відмінним гарніром до м'яса або риби. Вибирайте помідори м'ясисті, якщо великі, то одного вистачить, якщо дрібні - беріть 2 штуки. Крім цього знадобиться цибулю і моркву, можна додати зелений горошок заморожений або квасоля. Пробуйте, гречка дуже смачна! хай щастить!
- Гречка ядриця - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки (або бульйон)
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Помідор - 1-2 штук (в залежності від розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Вимийте овочі, цибулю і моркву очистіть, з помідора можна зняти шкірку, якщо хочете. Поріжте овочі дрібними кубиками.
3. Обсмажте на олії спочатку цибулю і моркву, потім додайте помідори, обсмажте і в кінці додайте томатну пасту, обсмажуйте ще хвилинку-другу.
4. Готово!
5. Гречку переберіть, промийте ретельно, поставте воду в чайнику (2 склянки) і закип'ятіть. До овочів покладіть гречку, перемішайте.
6. Влийте дві склянки окропу, додайте сіль-перець. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою до випаровування рідини і повної готовності гречаної крупи.
7. Гречка з помідорами готова. Подавайте гречку як самостійну страву або на гарнір.
8. Смачного!