Гречка по-купецькому
(покроковий рецепт з фото)
Чи готуєте вечерю або обід? Тоді вам стане в нагоді рецепт, як приготувати гречку по-купецькому. Страва смачна і ситна, до того ж його приготування не займе у вас багато часу, зусиль. Приступаємо!
Кашу можна зробити на плиті або в духовці (в горщиках або в казані). Можна використовувати будь-яке м'ясо: курку, свинину чи яловичину, а також замінити його ковбасою або сосисками. Крім м'яса використовуйте овочі (для піджарки): морква, цибуля, часник, перець. Страву подають до столу гарячим.
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1-2 штук
- Свинина з жиром - 0, 5 кілограма
- Гречка - 250 грам
- Вода - 0, 5 L
- Сіль, перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
1
Очистіть цибулю і подрібніть його кубиком. Моркву очистіть і вимийте, потім наріжте її кубиками невеликого розміру.
2
Сковороду розігрійте з рослинним маслом і викладіть цибулю, обсмажуйте його близько 4 хвилин, потім додайте моркву і готуйте ще 5 хвилин. Перекладіть піджарку в тарілку.
3
Гречку гарненько промийте. М'ясо (м'якоть) вимийте і наріжте невеликими шматочками.
4
Сковороду розігрійте з рослинним маслом, викладіть м'ясо і обсмажуйте до появи скоринки.
5
Додайте до м'яса овочі, гречку і влийте воду, трохи посоліть і поперчіть, додайте лавровий лист.
6
Накрийте сковороду кришкою і доведіть її вміст до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте 25-30 хвилин.
7
Зніміть сковороду з вогню, не знімайте кришку і залиште на 10 хвилин, потім перемішайте лопаткою і подавайте до столу.