Гречана каша з маслом
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна, корисна, розсипчаста і дуже смачна гречана каша з маслом в домашніх умовах - це завжди вдалий варіант гарніру як для дорослих, так і для малюків.
Це класичний рецепт гречаної каші з маслом. В ідеалі її потрібно наполягати, укутавши будь-що-небудь тепле, не менше 20-30 хвилин, тоді каша буде особливо ніжною. При бажанні її можна залити теплим молоком і подати на сніданок, наприклад, додавши трохи цукру.
- Вода - 1 Склянка
- Гречана крупа - 0.5 склянки
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
1. Почніть з того, що переберіть крупу. Видаліть зайве, і висипте її в друшляк.
2. Під проточною водою промийте кілька разів, щоб гречана каша з маслом в домашніх умовах була м'якою і чистою.
3. Паралельно доведіть до кипіння воду. Збільшуючи кількість крупи, збільшити потрібно і воду (з розрахунку 1:2).
4. Коли вода закипіла, додайте трохи солі.
5. Вимиту крупу трохи обсушити і відправити в киплячу воду. Акуратно перемішайте, і, коли вода знову закипить, приберіть вогонь до середнього.
6. Вариться крупа на такому вогні до тих пір, поки вода практично вся не вбереться.
7. Потім потрібно додати шматочок масла, акуратно перемішати і прибрати вогонь до мінімуму. Класичний рецепт гречаної каші з маслом передбачає, що вона буде нудитися на плиті, тому можна поставити каструлю на розсікач, наприклад.
8. Готову кашу зніміть з вогню, укутайте і дайте постояти близько півгодини. Після можна акуратно перемішати і подавати до столу.
Смачного!
Смачного!