Гречана каша в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Гречка - частий гість на моєму столі. Люблю цю кашу за неповторний смак і корисні властивості. Нещодавно почув новий для себе рецепт, як приготувати гречану кашу в духовці. Результат мене порадував.
Всі знають і вміють готувати гречку, її подають як гарнір до м'яса, рибі, з фрикадельками, котлетами, сосисками, а також з молоком, підливою або додають в супи. Мені подобається приготування каші в духовці тим, що не потрібно стояти біля плити. До того ж, разом з гречкою відразу готується і м'ясо. В результаті виходить вже готову страву, яке можна подавати до столу.
- Гречка - 1 Склянка
- Свинина - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Вершкове масло - 150 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль і мелений чорний перець - За смаком
1. М'ясо мою і витираю рушником, нарізаю його невеликими шматочками і відправляю на розпечену сковороду з соняшниковою олією.
2. Обсмажую шматочки на середньому вогні до появи золотистого кольору, солю і перчу за смаком.
3. Невелику цибулину очищаю від лушпиння, мою і нарізаю дрібними кубиками.
4. Морквину чищу, мою і подрібнюю на крупній тертці.
5. До обсмаженого м'яса спершу додаю порізану цибулю, потім перемішую.
6. Через пару хвилин після цибулі кладу подрібнену моркву і знову перемішую.
7. Гарненько прожарюю м'ясо, щоб випарувалася рідина, і кладу шматочок вершкового масла (75 грам).
8. Гречку заливаю трьома склянками води, відправляю каструлю на вогонь, варю до повного випаровування рідини під прочиненими кришкою. Практично готову кашу прибираю з вогню і розподіляю по горщикам.
9. У кожен додаю ще трохи обсмаженого м'яса, ретельно перемішую. Відправляю горщики в розігрітий до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
10. Дістаю горщики з духовки, в кожен додаю по шматочку масла, залишаю на пару хвилин.
11. Через пару хвилин перекладаю гречку на тарілку і прикрашаю дрібно посічений зеленою цибулею, подаю блюдо горячим.