Гречана каша (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Любіть гречану кашу і хочете дізнатися простий рецепт її приготування? Сьогодні я розповім, як просто приготувати гречану кашу. Приступимо до приготування негайно!
Приготувавши гречану кашу за цим рецептом ви залишитеся задоволені на всі 100%. Каша дійсно виходить розсипчастою і ніжною, а головне - неперетравленої. Гречана каша чудово підійде на сніданок, обід і вечеря. Доповнити її можна підливою з м'яса і овочів, або котлетами з яловичини або курки. Крім смаку гречка містить в собі величезну кількість корисних властивостей, тому не нехтуйте і готуйте греку частіше.
- Гречана крупа - 165 грам
- Окріп - 350 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
1
Крупу перебираємо і промиваємо кілька разів під холодною водою. Це робиться для того, щоб позбавити гречку від пилу і зайвих частинок.
2
У каструлю наливаємо очищену воду, солимо і доводимо до кипіння. Як тільки вода закипить, опускаємо гречану крупу і ретельно перемішуємо протягом 1-1, 5 хвилини. Періодично знімаємо з поверхні каструлі пінку, яка буде утворюватися.
3
Накриваємо каструлю кришкою і знижуємо вогонь до мінімуму. Варимо на протязі 10 хвилин. За цей час вода встигне вбратися, а каша загусне.
4
Коли ви досягнете бажаного результату, додайте до гречаній крупі невеликий шматочок вершкового масла і накрийте каструлю кришкою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 7-8 хвилин.
5
Тушкуємо вогонь і даємо каші настоятися під накритою кришкою протягом 15 хвилин. Гречана каша готова, смачного!