Горохова каша в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Одного разу спробувавши горохову кашу, приготовлену в мультиварці, ви будете варити її знову і знову. Легко, швидко і смачно! Сьогодні я розповім вам, як приготувати горохову кашу в мультиварці.
Опис приготування:
На Русі горохова каша завжди була одним з ключових страв. Ситна і ароматна, каша цінувалася і за поживність, і смак, і за корисні властивості. Сьогодні найпростіший спосіб приготувати горохову кашу - зварити її в мультиварці. Читайте рецепт приготування горохової каші в мультиварці.
- Горох - 500 грам (сухий)
- Вода - 1 літр
- Цибуля - 100 грам
- Вершкове масло - 10 грам
- Сіль, перець - - За смаком
Горох ретельно промийте під проточною водою. (можна замочити на 20 хвилин, а можна готувати відразу). Промитий горох перекладіть в чашу мультиварки.
Залийте горох холодною водою, посоліть і перемішайте.
Закрийте кришку і увімкніть мультиварку. Виберіть режим"Високий тиск" (таймер на 20 хвилин) або"Плов"/"Крупа"/"Молочна каша" (таймер на 1, 5 годину). Вибір режиму залежить від моделі мультиварки. Варіть кашу до готовності.
Поки ваша каша вариться, очистіть цибулю, дрібно його нашаткуйте і обсмажте на сковороді (додайте трохи олії) до золотистого кольору.
Як тільки ви почуєте звуковий сигнал (або просто зрозумієте по консистенції, що каша готова), відключайте мультиварку. Розлийте кашу по тарілках. Подавайте з беконом і зеленню. Смачного!